Wissel blijkt breekpunt in wedstrijd en leidt tot oogsttijd voor SF Deinum tegen FFS

SF Deinum 1
FFS 1
13-10-2019
4 - 1

Scheidsrechter:   J.H. (Jan Hielke) Schotanus
Na de teleurstelling van een week geleden kon SF Deinum het tekort aan punten dit weekend weer een goed gevolg geven door winst op FFS uit Vegelingoord, oftewel Stobbegea. Vorig seizoen werd beide keren tegen de withemden gewonnen, maar deze wedstrijd zou blijken dat dit minder gemakkelijk zou gaan. Tegen een goed voetballende ploeg, zoals de SFD is, kiezen tegenstanders steeds meer voor een blok van 9 tot 10 spelers vlak voor hun eigen strafschopgebied. Dit was ook het strijdplan van de Stobbegeasters. Dat de SFD uiteindelijk dit verzet toch wel breekt zou ook deze middag blijken.

Het eerste half uur van de wedstrijd had de SFD bijna zo'n 70% balbezit en spelend op de helft van de tegenstander zonder super gevaarlijk te zijn. Twee schoten die helaas over het doel gingen met de ballenvanger als eindstation. Waar FFS eerder de bal vaak simpel inleverde, kwam na dat half uur pas het eerste plaagstootje. Deinum was nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer, maar kreeg na goed redden van de keeper van FFS op een voorzet van Jordi, het deksel op de neus. In de wedstrijdbespreking was nog gehamerd op reactie bij balverlies, maar dat kon niet voorkomen dat het niet voldoende reageren de 0-1 betekende. Een domper die Deinum snel omzette in euforie. Patrick schoot een minuut later vanaf 25 meter de 1-1 al in de kruising. Niet veel later had een schot van Fin na een combinatie met Max meer verdiend.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, Deinum het meeste balbezit en 21 spelers op de speelhelft van de tegenstander. Wanneer FFS toch de aanval probeerde te zoeken, stond de achterhoede van de SFD feilloos te spelen en zorgde voor de opzet van weer een nieuwe aanval. De wedstrijd kabbelde voort zonder echte kansen. Het leek erop dat, wanneer er gescoord zou worden, dit uit een onvoorspelbare situatie zoals een kluts zou komen. Een kwartier in de tweede helft dacht de SFD de voorsprong te pakken toen Wesley de bal vanuit zo'n klutssituatie op de lijn het laatste zetje gaf. De scheidsrechter was helaas de enige die vond dat dit met de hand gebeurde en keurde het doelpunt af. Direct daarna werd Allard in het veld gebracht voor Wesley. Voor Wesley even ongelukkig, maar voor Deinum bleek dit het breekpunt te worden dat achteraf door de tegenstander werd beaamd. Er kwam nieuwe beleving in het team en meer druk op de goal van FFS. In de rust had trainer Jelle Jan al aangegeven dat er een moment zou komen dat de tegenstanders zouden vallen als rijpe appels van de boom. Hij bleek hiermee een vooruitziende blik te hebben. De oogsttijd was aangebroken. Vlak na de wissel scoorde Max de 2-1 en viel het doek voor de Stobbegeasters. Tien minuten later was het alweer raak. Een bal vanaf links werd op de vrijstaande Bram gespeeld die hem hangend in de lucht met zijn schouder in de verste hoek plaatste, waar aanname op de borst de bedoeling was. Twee minuten later scoorde Max zijn tweede van de wedstrijd op aangeven van Jordi. Een terechte uitslag, 4-1, en drie verdiende punten bijgeschreven.