18-10-2019
11-8

17 oktober 2019
Flamingo's MW1 - SF Deinum MW1

Waar de camera vorige week draaide bij de wedstrijd tegen Pallas, was deze stiekem door blijven rollen. Er was ook alle reden toe. De midweek van SF Deinum diende zich op te maken voor de wedstrijd tegen de kampioen Flamingo's uit Buitenpost. In de voorgaande wedstrijd wist Deinum een eerste helft bij te benen en werd er de 2e volledig afgeschoten. Mochten we wat willen deze wedstrijd, dan moest 't volle bak en dan vooral volle bak in de afronding. Verder geen druk uiteraard, eerst de poppetjes maar eens verzamelen voor de wedstrijd, op donderdag dit keer. Het team wisselde nogal eens van samenstelling gedurende week. Uiteindelijk gingen we met 8 personen naar Buitenpost. Zonder TomTom werd het bekende sportveld simpel gevonden, ruimschoots voor Midweeks doen aanwezig. Alle ruimte om in te schieten, warm te lopen en de vakken samen te stellen. Swen en TT wilden dit keer wel bij elkaar in 't vak en zo begonnen ze samen met Sjoukje en Anna in de verdediging. In de aanval waren dat Bianca, Pytsje, Erik-Jan en Frank.

Het begon allemaal mooi en aardig, SF Deinum kon veelvuldig in de verdediging de bal afpakken en met veel rust en meerdere schoten per aanval ging Deinum op zoek naar doelpunten. Vooral dat Flamingo's daardoor niet in de wedstrijd kon komen, kwam SF Deinum op een 0-2 voorsprong. En wist deze stand een tijdje vast te houden, van afstand was daar, na een kwartier tijd het eerste doelpunt voor Flamingo, SF Deinum scoorde niet veel later de 1-3. Flamingo's begon gepland te wisselen en niet veel later in de aanval van SF Deinum een afgesproken balletje, vanuit de ruimte, ongelukkig, een val en voor 't gevoel het einde der tijden, om het maar even wat te dramatiseren. Puntje bij paaltje, einde knie en geen wissels om het op te vangen. Beterschap en sterkte met het herstel Bianca!! Ondanks dat er nog wel 8 minuten op de klok stonden, werd er toch maar voor gekozen om de eerste helft voor gezien te houden. Eenmaal terug in de kleedboxen, een troostend warm bakkie thee, werd er door beide teams overlegd wat te doen voor de 2e helft. Gekozen werd om toch maar met 7 tegen 8 door te gaan. Het leek op het eerste zicht en gevoel, niet extreem verontrustend te zijn bij Bianca, groen licht werd gegeven.

De tweede helft was er een van overleven, kranig weren en waar mogelijk toch de afronding zoeken. Vanuit de rust en overzicht dan maar lange aanvallen proberen op te zetten, er een tandje bij. Uiteindelijk kon SF Deinum de 1-3 voorsprong niet vasthouden. Flamingo's kwam langszij, maar had het toch wel wat lastig met 't onorthodoxe spel van SF Deinum, we moesten toch wat. Door goede scores van onze kant, konden we in ieder geval nog bij blijven en de eindstand dragelijk houden. De teller bleef uiteindelijk steken op een 11-8 eindstand.

Het najaars veldseizoen zit er hierdoor op en kunnen we ons weer opwarmen in de zaal.
Leuk spel en een leuke competitie, dat we ook maar zoiets mogen krijgen voor in de zaal.