SF Deinum 1
27-10-2019
1 - 2

Scheidsrechter:   J.G. (Jan-Gerben) Hoekstra
Waar sommige ploegen het best wel een lange dag vinden voor anderhalf uur voetballen op het eiland, en uiteindelijk is dat ook zo, is dit voor de spelers uit Deinum een dag waar ze naar uitkijken. Overal waar hun gezichten verschijnen is het een feest van herkenning. Van buschauffeur tot publiek tot barpersoneel op de boot. Zo'n dag gaat ook traditiegetrouw een deel van de vaste kern van toeschouwers mee. Iets wat echt gewaardeerd wordt door de spelers en begeleiding. Na 2 uur op de boot, met de spelersbus en ondersteunend publiek richting Hoorn voor een tussenstop bij Hessel in de Groene Weide. Een betere voorbereiding op de wedstrijd kun je bijna niet hebben.

Er werd om half 2 afgetrapt tegen gastheer AVV en het was duidelijk dat één ploeg voor de winst kwam. AVV werd vanaf het begin vast gezet op eigen helft. Al in de tweede minuut mocht Patrick een vrije trap net buiten de 16 meter nemen. De keeper pareerde de bal half, maar Allard kon de rebound niet verwerken tot een goal. Een minuut later kreeg Tjeerd een hele grote kans om de score te openen, maar helaas. Max, die als oud Terschelling speler zijn eilandgenoten graag wilde laten zien waarom hij voor Deinum had gekozen, was nog het dichtst bij de openingstreffer. Zijn lob over de keeper belandde op de lat. Net voor het half uur begon Patrick vanaf het middenveld aan een solo. Hij legde de bal af op Max die net naast schoot. AVV had tot dan toe wat kleine speldenprikjes uitgedeeld zonder enig gevaar. Vlak voor rust zat de begeleiding van Deinum even met samengeknepen billen op de bank. Uit een afgeslagen hoekschop van Deinum kwam AVV gevaarlijk uit mede door wat missers in de Deinummer defensie. Gelukkig bleef de 0-0 op het scorebord. Fijn dat deze wedstrijd extra begeleiding mee was in de vorm van de geschorste Wybren en geblesseerde Jordi. Als assistenten bleven ze rustig en konden het in het voordeel van Deinum relativeren.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders alleen Deinum kwam nu wel aan scoren toe. Uit een goed lopende aanval schoot Allard hard op goal. Het schot was de keeper van AVV te machtig en liet de bal los. Max was snel ter plaatse en kon de bal binnenschieten, 0-1. Deinum zette AVV verder de duimschroeven aan wat al vrij snel tot de 0-2 leidde. Patrick zette met een schitterende steekpass Wesley vrij voor de keeper die hem beheerst over de sluitpost van AVV heen stiftte. Tarek, die voor Tjeerd binnen de lijnen was gebracht, schoot daarna nog keihard op de paal. De afdruk staat waarschijnlijk nog op de paal. AVV had niets meer te verliezen. Wisselde nog aanvallend en probeerde de aansluitingstreffer nog te maken. Dat lukte in de blessuretijd van de wedstrijd. De scheidsrechter vond het daarna welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd. De terugreis werd natuurlijk een feest waarbij dj Tarek de muziek verzorgde op het achterdek van de boot en Rink bardienst had. De naar de vaste wal terugkerende vakantiegangers konden dit wel waarderen en zongen vrolijk mee en gingen net als de spelers van links naar rechts. Een mooie dag, drie punten bijgeschreven en zien dat concurrenten punten verspelen.

(Voorbereiding wedstrijd begon al in de vertrekhal op Harlingen).