SF Deinum heeft aan 1 helft genoeg tegen Houtigehage

Houtigehage 1
03-11-2019
5 - 0

Scheidsrechter:   G (Goitzen) Stelwagen
Nadat de tegenstander van dit weekend van SF Deinum een week eerder het goed presterende Blauwhuis met nul punten naar huis stuurde, dacht de schrijver van het programmaboekje dat de thuiswedstrijd tegen Houtigehage wel in een gelijkspel zou eindigen. Dit bleek een foute voorspelling en een hint om niet te vaak aan de toto mee te doen. In de wedstrijdbespreking vroeg trainer Jelle Jan om een swingend elftal deze middag. Een elftal dat zichzelf eens beloonde waarbij het spelplezier uitstraalde naar het talrijke toegestroomde publiek. Hij deed nog net geen dansje voor de groep om te laten zien wat hij verwachtte.

De eerste paar minuten leek het of de spelersgroep nog moest beseffen welke taken aan hun toe waren gedicht. Bij sommige spelers stonden nogal wat pijltjes op het papier om aan te geven welke looplijnen werden verwacht, waarbij de conditie van Allard een graadmeter zou worden voor de invulling van de trainingen komende week. Dit besef was na een 5 minuten al ingedaald. Het moment waarop Max de 1-0 binnenschoot uit een voorzet van Bram. Helaas dacht de grensrechter daar anders over en nam de scheidsrechter het signaal van zijn assistent over. Een minuut later deden beide hoofdrolspelers het nog eens over. Bram gaf strak voor waarna Max toch nog de verdiende 1-0 tegen de touwen jaagde. Bram, die de door de trainer aangegeven looplijnen goed had begrepen, was deze middag niet te houden. Op een mooie voorzet mistte de keeper waarna het koud kunstje zou worden voor Allard om de 2-0 op het bord te zetten. Helaas koos hij voor de moeilijke weg en vond de paal op zijn pad. Het werd één richtingsverkeer naar het doel van Houtigehage. SF Deinum had de schwung te pakken, zowel in het veld als op de reservebank waar de eerste Kerst liederen werden ingezet. Kwam de aanval niet over links dan ging het wel over rechts. Sem werd diep gestuurd en zijn voorzet werd verlengd door Max waarna Wesley tekort kwam. Vlak voor rust viel de genadeklap voor de gasten. Eerst stuurde Pjotr Patrick met lange bal weg over links. Zijn voorzet werd omgezet in een goal via een verdediger van Houtigehage, 2-0. Een paar minuten later scoorde Max zijn tweede uit een voorzet van Patrick, 3-0. Niet veel later werd Allard gelanceerd op rechts die Patrick bediende. Patrick kapte en draaide en liet Max zijn hattrick maken. En zeer verdiende 4-0 ruststand.

Na rust bleek dat het mooiste spel al in de eerste helft was getoond. De wedstrijd was gespeeld. Deinum kon vrijuit spelen, hoefde niet echt meer en Houtigehage was onmachtig. Het duurde dan ook tot de 65e minuut dat er weer gejuicht kon worden. Pjotr stuurde Patrick alleen op de keeper af. Die kon afleggen op de mee opgekomen Max, maar schoot zelf. De keeper keerde het schot in eerste instantie, maar de rebound leverde de 5-0 op. De druk bleef op de goal van Houtigehage met een goede invalbeurt voor Jawoh die gedreven de ene na de andere voorzet produceerde. Kregen Tjeerd en Seian nog hele mooie kansen om de score uit te breiden en waren de grootste kansen voor Pjotr die het maar niet gegeven is om te scoren dit seizoen. Er werd niet meer gescoord, mede ook door voortreffelijk optreden van Gerben die 1 op 1 de sterkste bleek. De hele middag niet veel te doen, door een sterk verdedigen van Wybren, Sem en Bram onder leiding van routinier Rink, en dan zo handelend optreden. Een mooie overwinning van een swingend elftal.