SF Deinum 1
24-11-2019
1 - 1

Scheidsrechter:   F. (Frè) Holtrop
In de zondag 5e klasse B stond vandaag de topper tussen SF Deinum en Lemmer op het programma. Deinum mocht als koploper in deze klasse op bezoek bij het op de tweede plaats geklasseerde VV Lemmer aan de boorden van het IJsselmeer. De voorsprong van Deinum betrof voor de wedstrijd 1 punt, wat na de wedstrijd nog steeds zou zijn.

Deinum moest noodgedwongen het spelsysteem wat veranderen door afwezigheid van Patrick Postma. Trainer Jelle Jan had daar geen moeite mee, want wist hoe hij het ook neer zou zetten dat er gebouwd kon worden op de inzet van iedereen die vandaag op het wedstrijdformulier stond. Tot aan de wissels aan toe. Motto voor vandaag: wij staan bovenaan en dat zullen we blijven ook. De wedstrijd begon met een minuut actieloos voetbal in het kader van de strijd tegen racisme. Het spel speelde zich de eerste helft vooral tussen de beide strafschopgebieden af met nagenoeg geen kansen voor beide ploegen. Deinum scoorde wel als eerste, maar het doelpunt in de tiende minuut werd afgefloten wegens buitenspel. Het was Lemmer dat na 25 minuten op voorsprong kwam. Een makkelijk gegeven vrije trap werd door de muur van Deinum van richting veranderd en ging via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Lemmer was tot het doelpunt de ploeg met overwicht, maar daarna nam Deinum het heft wat meer in handen. Vooral Allard was de te kloppen man aan Deinummer zijde. Met soms onnavolgbare acties en tomeloze inzet was hij alleen onreglementair af te stoppen. Hetgeen ook veelvuldig gebeurde. Vlak voor rust kreeg Deinum een vrije trap net buiten de 16 meter. Pjotr legde de bal panklaar op het hoofd van Rink die helaas de keeper van Lemmer op zijn weg vond.

Na rust werd het een ware strijd. Deinum vol op jacht naar de gelijkmaker en Lemmer vaak met slimmigheidjes door geroutineerde spelers om het spel van Deinum te onderbreken. Er was in ieder geval goed geoefend op het verbaal roepen van "hands". Elke bal die opspatte in of rond het strafschopgebied van Deinum werd begeleid met de roep om een vrije trap wegens vermeend handgebruik. Zowel door spelers als het talrijk opgekomen publiek. Gelukkig ging de scheidsrechter daar terecht niet in mee. Met nog een half uur te spelen werd door een verdediger van Lemmer de bal teruggespeeld naar de keeper. Max was alert, pikte dit buitenkansje op, omspeelde te keeper en zag de bal rustig in de goal hobbelen, 1-1. Dat was het moment voor Lemmer om er een schepje extra bovenop te doen. Met lange ballen richting de voorwaartsen probeerden ze doelrijpe kansen te creëren. Het centrale duo, Rink en Wybren, had het echter allemaal onder controle. Vooral Wybren speelde vandaag de wedstrijd van zijn leven en had lak aan de roem die sommige tegenstanders vooruit was gegaan. Gerben moest nog 1 keer handelend optreden. Met een katachtige reflex ranselde hij de bal uit de hoek. Met de 90 minuten op het scorebord liet de scheidsrechter nog een paar minuten doorspelen. De spanning liep even op toen Lemmer nog een vrije trap kreeg, maar die leverde niets op. In een spaarzame uitval pakte Deinum bijna nog de overwinning. Helaas zag Bram zijn schot voorlangs gaan. De scheidsrechter vond het welletjes en floot voor het einde. Een teamprestatie met hard werken waar de begeleiding trots op is levert een punt op waarbij Deinum de koppositie behoudt.