25-11-2019
9-12

23 november 2019
SF Deinum 1 - Lintjo 1

Gistermiddag stond de eerste wedstrijd van de zaal op het programma. Titelkandidaat Lintjo 1 uit Olderbekoop was deze middag te gast.
Helaas waren onze vaste krachten Martine en Haaye Miedema nog steeds geblesseerd aan hun knie. Ook topschutter Hermine was er niet bij vanwege werk. Maar gelukkig waren de dames van de junioren bijna allemaal aanwezig om ons deze middag te versterken.
We hadden in de zaal twee oefenwedstrijden gehad dus waren goed voorbereid. De laatste wedstrijd was tegen Pallas 1, het team van oud trainer Martin Roesink. Een pittige wedstrijd die met grote cijfers werd verloren.
Interim trainer en coach Haaye Miedema benadrukte in de voorbespreking dat we anders moesten verdedigden dan tijdens deze oefenwedstrijd. Bij de tegenstander blijven na een schot en geen onnodige duels aangaan. Ons eigen spel spelen met de juiste mensen op de juiste plek en dan keken we in de rust waar we stonden.
In de aanval begonnen Arjan, Auke, Sterre en Hester. In de verdediging Richard, Freerk, Berber en Pytsje.

We begonnen de wedstrijd met een sterke verdediging. Heel lang bleven de doelpunten uit. Maar het was Auke die de score opende met een mooi afstandsschot. Na ongeveer een kwartier scoorde ook de tegenstander. Het was een eerste helft waar de doelpunten duur waren. Verdedigend stond het goed. Zo nu en dan lieten we ons verleiden om een laatste stap richting de tegenstander te maken waardoor die gemakkelijk doorloopballen of kleine kansen kregen. Aanvallend was het zoeken naar de juiste kansen. Lange aanvallen resulteerden in een paar mooie goals van onder andere Auke, Pytsje en Richard. We gingen met een ruststand van 5-5 de kleedkamers in.

Onze coach was tevreden. We hadden geleerd van afgelopen donderdag en lieten onze tegenstander minder los. Als we de laatste stap niet deden verdedigend en daardoor doorloopballen eruit hielden konden we deze middag zeker aanspraak maken op een punt en misschien wel op twee. Vol goede moed en enthousiasme stapten we weer de zaal in. Aangemoedigd door een aantal supporters van de harde SFD kern begonnen we sterk. Het eerste kwartier van de tweede helft ging gelijk op. Verdedigend iets meer afstand zorgde voor minder doorloopballen. Aanvallend leek het lastiger te lopen dan de eerste helft. Lintjo gaf weinig ruimte aan de schutters waardoor het spel aanvallend wat vast liep. Mooie, geduldige lange aanvallen waren er zeker. Maar er werd te weinig gescoord. Daardoor kon Lintjo na een kwartier uitlopen door een paar doelpunten van afstand. We gaven de wedstrijd uit handen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 9-12 uitslag. Ontzettend jammer gezien het spelverloop en de kansen die er waren. Maar tegelijk ook een heel mooi resultaat tegen een team die op het veld bovenin de 3e klasse speelt. Sterre, Berber en Hester veegden hun paadje vandaag meer dan schoon. Good old Richard zorgde ook voor de nodige doelpunten en rebound kracht. En onze interim coach Haaye zorgde voor een goede leiding en de tactische tips. Trots op dit team, een goede start van de competitie ondanks het verlies! Volgende week weer voor de punten