28-11-2019
13-16

27 oktober 2019
Drachten MW1 - Deinum MW1

Een latertje gisteravond en zo zullen er nog vele midweekse avonden volgen met wedstrijden rond de klok van 9. Wat dat betreft viel het nog mee met 5 over half 9. Onder onstuimige omstandigheden, maar toch droog, reden we richting Drachten. Met een overwinning al op zak, was de ploeg weer vol goede moed voor deze wedstrijd. Al was 't onbekend wat voor tegenstander we zouden treffen. Traditiegetrouw werden de vakken tijdens de korte voorbereiding op de wedstrijd gemaakt. In de aanval begonnen dit keer Aafke, Pytsje, TT en Frank. In de verdediging Anna, Nynke, Tjebbe en Swen. Geert en Sjoukje eerst aan de kant, maar zouden gaandeweg de wedstrijd sowieso binnen de lijnen komen.

SF Deinum probeerde met alle rust en overzicht doelpunten te vinden, liefst toch iets vlotter dan vorige week. Het lukte redelijk in het begin. Het gaatje kon geslagen worden. Schoten van afstand, over de dames. Zo gemakkelijk als 't hier op papier staat, viel 't uiteindelijk nog wel tegen. Vorige week 5-5 bij rust, nu kon de midweek met een kleine voorsprong aan de thee, 5-6. 'Gewoon de kansen afmaken voor de 2e helft en dan is er niks aan de hand'. Mooie teksten tijdens de rust.

SF Deinum leek er echter wel door geprikkeld. Verdedigend stond het als een huis en dat vertrouwen werd door de aanval beloond de 2e helft. De marge kon opgeschroefd worden naar 3 doelpunten. En dat zorgde ervoor dat Drachten een wat andere speelstijl liet zien. Door middel van een 'Spielerij' moest er dan nog maar wat van gemaakt. Het kwam het wedstrijdbeeld niet echt ten goede, maar goed. We doen ons best. Deinum wist uiteindelijk uit te lopen naar 10-15 met nog een 10 minuten op de klok. Met nog wat over en weer gescoor, bleef de teller uiteindelijk steken op 13-16.

Met het vizier nog niet helemaal op scherp, toch 30 doelpunten in 2 wedstrijden, dat belooft. Volgende week maar weer een mooie wedstrijd tegen MN&W.