A-junioren nemen gehavend SF Deinum op sleeptouw naar winst

SF Deinum 1
Tijnje 1
01-12-2019
3 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd

De letter "R" zit al tijdje in de maand, maar bij SF Deinum is de maand december pas de maand die niet goed leek te gaan starten. Vijf selectiespelers moesten helaas afmelden in verband met een blessure of door ziekte en één speler was geschorst. Het werd dus flink puzzelen wat de opstelling betreft voor de begeleiding van de koploper in de 5e klasse B. Met drie A-junioren als wissel moest het in goede doen zijnde Tijnje bestreden worden.

 

Vanaf de eerste minuut nam Deinum gelijk het heft in handen. Tijnje werd op eigen helft vastgezet en moest al binnen twee minuten een aanval afremmen met een vrije trap als gevolg. Patrick wist wel raad met deze buitenkans en schoot de bal van 25 meter tegen de touwen, 1-0. Tijnje was niet onder de indruk en kon al vrij snel een tegenaanval opzetten met een doelrijpe kans. In de één op één situatie kwam Jacob, die 30 minuten voor de wedstrijd hoorde dat hij zijn broer Gerben moest vervangen en net op tijd met het 2e elftal terug was, als overwinnaar uit de strijd. Daarna was het vooral Deinum die kans maakte op een goal. Eerst kon Wesley net niet de terugspeelbal van een verdediger van Tijnje op zijn keeper onderscheppen, schoot Pjotr uit de 2e lijn net over en zag Patrick zijn schot door de keeper gekeerd. Vlak voor rust kreeg Tjeerd nog een kans, maar zijn schot ging net naast. Net voor het rustsignaal gingen de oeh's en ah's van het talrijk toegestroomde publiek over het veld. In een hotseknots scrimmage kon Deinum aan vier keer toe binnenschieten, maar met kunst- en vliegwerk kon Tijnje de tegengoal voorkomen.

 

Na rust probeerde Deinum snel de tweede goal te maken, maar dat bleef uit en kreeg in de 65e minuut het deksel op de neus. Een vrije trap op de rand van het eigen strafschopgebied werd door Wybren op Jacob teruggespeeld. Jacob waande zich even Messi en probeerde de spits van Tijnje aan drie keer toe uit te kappen, maar stond na die waan weer met beide benen op de grond toen de spits de bal rustig in de goal schoot, 1-1. Wesley werd vervolgens gewisseld aangezien hij helemaal leeg gespeeld was en de kramp in beide benen schoot. Jetse Kleiterp kwam als A-junior voor hem in het veld. Vijf minuten later werd het nog erger voor Deinum. Een schot vanaf rechts werd zo in de verste kruising geschoten en daarmee  kwamen de gasten op 1-2. Trainer Jelle Jan haalde Sil uit de verdediging en bracht  A-junior Robby van Wier in. Robby kun je op vele posities goed inzetten. Om de gelijkmaker te forceren kwam Robby in de spits. Beide ingebrachte youngsters, Jetse met mooie passeerbewegingen en inzicht en Robby met zijn snelheid, brachten weer vuur in het team. Dat leidde al snel tot een kans voor Tjeerd die de paal op zijn weg vond, maar er wel een hoekschop uit sleepte. De hoekschop werd hard binnengekopt door Wybren, maar de keeper redde met een nieuwe hoekschop tot gevolg. Die hoekschop werd identiek door Wybren binnengekopt, de keeper redde weer alleen kopte Jetse, met zijn eerste goal in de hoofdmacht, de rebound binnen, 2-2. Timen werd vervangen door de derde A-junior, Max Fokkema, een zeer flegmatieke speler die zo iemand vrij voor de goal kan zetten. Robby schoof daarmee naar de verdediging en Max bij Tjeerd in de spits. In de 85e minuut stoomde Robby met zijn snelheid op over rechts en verdiende een ingooi. Zijn ingooi ging naar Tjeerd die Max handig bediende. Max schoot vervolgens de bal met links beheerst in de hoek , 3-2. Tijnje ging nog alles of niets spelen en zorgde voor spannende momenten voor de goal van Deinum, maar de koploper hield de winst vast. Uitzinnig van vreugde werden de drie A-spelers opgezocht om de winst met zijn allen te vieren.

 

Verslagen

© SF Deinum, 2018
Privacy Statement
It Holt 17 - 9033 WH Deinum
klik
HIER voor onze contactgegevens
Terug naar boven