05-12-2019
11-15

4 december 2019
MN&W MW1 - Deinum MW1

We rijgen de wedstrijden aaneen, we waren alweer toe aan onze 3e wedstrijd en ook nog eens tegen oude bekenden MN&W. Zo rond de klok van achten, een enkeling in t-shirt, vertrokken we richting Ferwerd. Een neiging richting mist, maar de route was bekend, tot aan Ferwerd in ieder geval. Eenmaal in de sporthal, omkleden, was het toch nog even wachten, WIK scheen nog een training te hebben. Een tamelijk rommelig, maar plezierig herkenbare voorbereiding voor de midweek.

De vakken werden bepaald tijdens de warming-up, in de aanval begonnen Pytsje, Anna, Geert en Swen. In de verdediging Aafke, Sjoukje, Tjitze Tjalf (TT) en Frank. Durk begon eerst aan de kant en zo zou er bij de heren weer 't nodige gewisseld worden. Met een kleine 25 minuten op de klok werd begonnen aan de eerste helft. Aftasten uiteraard, wie speelt waar, wat doet de tegenstander. En dat zoeken duurt altijd een tijdje bij de midweek. Verdedigend blijft 't daarbij wel goed dicht en stukje bij beetje kon er wederom een gaatje geslagen worden. Zij het minimaal, met niet al te veel doelpunten, maar dat ligt inmiddels ook geheel in de lijn der verwachting. Hoe dan ook, er werden wederom mooie aanvallen opgezet, leuke kansen, met veel plezier gekorfbald. Met een voorzichtige eindspurt werd de ruststand op 3-5 bepaald.

Waar er normaal sprake zou kunnen zijn, van lichte paniek, er moet een tandje bij, scherpte in de verdediging; kwamen deze termen niet voorbij in de rust. Er was vertrouwen, gewoon wat scherper in de afronding en klaar. Met maar een uurtje zaal, was de pauze daardoor ook wat korter en konden we meteen door. Om en om ging de score naar 4-7 tot MN&W even aanzette en langszij kwam, 7-7. Deinum ging daarop zakelijker spelen, probeerde de dames meer te voeden met bruikbare schotballen en deze vorm van in functie spelen wierp vlot haar vruchten af. Sjoukje bleek met 8 doelpunten erg functioneel en ook Anna, die een beer van een wedstrijd speelde, schoot van verre afstand raak. Dit kon niet meer fout gaan. Het gaatje van 4 werd geslagen, 5 zelfs. De laatste 10 minuten was er weer sprake van vrij-korfbal. Lange ballen werden geslingerd, getracht leuke aanvallen om te zetten in doelpunten en zo hielden beide ploegen elkaar weer in evenwicht, met Deinum dan aan de goede kant van de score.

En zo eindigde de wedstrijd dan in een 11-15 overwinning voor de midweek.