Langezwaag 1
15-12-2019
8 - 0

Scheidsrechter:   S.G. (Silvester) Meijer

Na een rumoerig weekje mocht SF Deinum zijn laatste thuiswedstrijd van 2019 spelen tegen het in de onderste regionen vertoevende Langezwaag. Volgens het programmaboekje een "angstgegner" ondanks de twee gewonnen edities in het vorige seizoen. De nodige reacties stroomden afgelopen week binnen na de zakelijke winst tegen Vlieland. Aan de scherpte op de training, aan de vooravond van de wedstrijd van vandaag, was te zien dat de spelers iedereen wilde laten zien dat ze alles in de hand hebben. Max Burghgraef was zeer kritisch over zijn eigen functioneren en was zeer zeker dat hij vandaag zou vlammen.

Bij het begin van de wedstrijd was er geen publiek langs de kant te zien. Al snel werd door de reserves en andere bankzitters gememoreerd dat dit wel een protestactie moest zijn. En wat je dan in grote stadions ziet gebeurde nu ook. Na vijf minuten stroomde het publiek vanuit de kantine en posteerde zich langs de lijn. Ze konden nog net zien dat Patrick zijn schot via de paal naast ging. Deinum was de eerste helft sterker, maar moest lang wachten op de eerste goal. Het waren veelal schoten uit de tweede lijn die richting misten of ballen die voorlangs gingen zonder dat de spitsen het laatste beslissende tikje gaven. Vijf minuten voor de rust was het toch eindelijk raak. Wesley speelde zich zelf met welbekende schijnbewegingen vrij en gaf een steekpass op Max die de 1-0 binnen mocht laten hobbelen. Op slag van rust dacht Max zijn tweede binnen te schieten, maar de keeper dacht daar anders over. Tjeerd tikte de rebound binnen, maar was vervolgens ronduit verbaasd dat hij voor buitenspel teruggefloten werd.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Tjeerd kon toch zijn naam op het wedstrijdformulier zetten. Pjotr stuurde Patrick met een mooie steekpass op pad. Zijn voorzet leverde de 2-0 op waarbij Tjeerd het eindstation was. Vijf minuten later lag de 3-0 er ook al in. Patrick schoot vanaf 20 meter, volgens insiders zijn negende poging, hard binnen. Het bleef 1-richtingsverkeer, met de wind in de rug, richting de goalie van Langezwaag. Pjotr zag zijn poging net voorlangs gaan waarbij Allard, voor lege goal, nog tekort kwam om deze poging alsnog om te zetten in een doelpunt. Wesley kreeg een applauswissel en werd vervangen door Jetse. Nog geen minuut in het veld maakt hij, tot vreugde van zijn moeder en zusje, de 4-0. Deze goal werd, net als elke volgende goal, vanaf de reservebank beantwoord met het Vlielandse blote lijvenlied Toedeloe Toedeloe Toedeloe. Langezwaag was helemaal de weg kwijt. Vlak na de 4-0 mag Patrick een vrije trap nemen. Zijn schot gaat via keeper en lat omhoog en draait door de wind terug richting goal waarna Max alert zijn tweede van de middag binnen tikt, 5-0. Hij krijgt zijn hattrick op aangeven van Patrick die na een mooie rush over de linkerkant de bal panklaar legt en daarmee zijn derde assist bijschrijft. Met een slimme voetbeweging laat Max de bal in het dak van de goal belanden, 6-0. Vijf minuten voor tijd doet Bram ook nog een duit in het zakje en schiet met een droge knal vanaf de rand van het strafschopgebied de 7-0 tegen de touwen. Max zet zijn woorden van voor de wedstrijd nog eens extra kracht bij. Robby, die altijd goed voetbalt als zijn vriendin kijkt, leverde vanaf rechts een perfecte voorzet af die Max schitterend binnen kopt. De scheidsrechter vond het zo wel genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd. Het mooie van zo'n wedstrijd is dat, naast de 4 goals van Max, ook 4 andere spelers scoren. Sil had daar ook graag bij gezeten. Hij was de tweede helft meerdere keren zeer dichtbij, maar het mocht, ondanks het hem toejuichende publiek, niet zo zijn. Minder mooi is het uitvallen van aanvoerder Pjotr. Hij zal waarschijnlijk voor langere tijd uitgeschakeld zijn. De winterstop is nu begonnen voor de mannen van trainer Jelle Jan. De selectie en begeleiding wenst iedereen een fijne Kerst en goede jaarwisseling toe. Tot in 2020.