07-01-2020
14-9

6 januari 2020
Deinum MW1 - MN&W MW1

Zomaar een wedstrijd op de maandagavond voor de midweek. De zaal was voor deze avond beschikbaar en dan is 't toch maar weer mooi dat je ontspannen een balletje kunt gooien. Het was alweer een tijdje geleden dat we een wedstrijd hadden gespeeld, de wedstrijd tegen Flamingo's stond echter nog wel vers in 't geheugen. Dat moest tegen MN&W dan maar even beter. Liefst niet op de manier zoals we gewend zijn, een spannende gelijkopgaande 1e helft, waarna we de 2e helft vaak door kunnen zetten. Om 't jezelf gemakkelijker te maken, kan je beter 2 van die 2e helften spelen.

Hoe dan ook, we hadden er zin in en zo stapten de volgende spelers het veld in. In de aanval begonnen Nynke, Pytsje, TT en Erik-Jan. In de verdediging Aafke, Sjoukje, Tjebbe en Swen. Geert zou fluiten en Frank zou de 2e helft binnen de lijnen komen. Na het eerste fluitsignaal was er nog steeds een soort van aftasten van de tegenstander, kijken waar de kansen lagen, zoals vaker lagen die vandaag ook weer bij de dames. Een 2-0 stond vlot op 't scorebord, de 2-2 ook en zo leek 't weer een spannende eerste helft te worden. En dat lag 'm niet eens zozeer in het creëren van de kansen, maar eerder, juist. Het wordt een mooie traditie binnen de midweek. En eerlijk is eerlijk er zaten zeker mooie kansen tussen, uitgespeelde uitstartballen, doorloopballen. Uiteindelijk stond er een magere ruststand van 6-5 op het scorebord. Toch voor en daar ging 't aan 't einde van de rit toch om.

Voor de 2e helft dan toch maar wat meer focus op de afronding en verdedigend de zaakjes nog wat beter voor elkaar. Zo ook bij de rebound. Er kon nu meer en meer geschoten worden en dan valt er vanzelf één in. Het vertrouwen groeide in ieder geval. De score liep op en na een mooi potje korfbal de hele wedstrijd, bleef de teller steken op 14-9. Een mooie degelijke overwinning, als goede oefening volgende week, wanneer we tegen de koploper WIK34 mogen spelen. Dan maar gewoon twee keer zo'n 2e helft en dan komen we een heel end.