15-01-2020
8-16

15 januari 2020
Deinum MW1 - WIK34 MW1

Het was er op of er onder voor de midweek, voor de statistieken althans. Om echt mee te blijven doen om de bovenste plekken, was het zaak om weinig punten te laten liggen tegen WIK34. Makkelijker gezegd dan gedaan uiteraard. Beide ploegen komen elkaar gemiddeld 6x per jaar tegen en kennen elkaar dan ook door en door. Het was deze wedstrijd ook niet anders, grenzen werden opgezocht en getracht werd mooie kansen om te zetten in doelpunten. Het idee was er in ieder geval. En zo vertrokken we iets voor half 7 richting Franeker, kregen wederom een nieuwe hal aangeboden en na een tamelijk korte voorbereiding en met het vooruitzicht op 2x 25 minuten op de klok, begonnen we aan de wedstrijd.

In de aanval begonnen Nynke, Anna, Swen en Tjebbe, in de verdediging Sjoukje, Aafke, Tjitze-Tjalf en Frank. Na het eerste fluitsignaal van Durk, een kort aftasten, waarna SF Deinum alle troeven op tafel gooide. Had 't verdedigend redelijk goed dicht en wist WIK34 in de beginfase aanvallend aardig te overrompelen. Via 3-1 en 4-2, leek het de goede kant op te gaan, voor dat moment in ieder geval. WIK34 eenmaal van de schrik bekomen, begonnen ze hun doelpuntjes ook te maken en kwamen via 5-5 langszij. Het gemakkelijke van de eerste 10 minuten werd helaas een chaotische, waarbij de rust in het spel, het overzicht aan beide kanten ontbrak. En zo werd uiteindelijk een 6-8 ruststand bereikt.

Een slok water, een paar partjes mandarijn en nog even de puntjes op de i. Met een doorgaans betere 2e helft voor Deinum, kon er nog van alles gebeuren. Met goede moed, gingen we verder in de gort droge hal. De 2e helft was er wel degelijk meer rust, de afronding was ver te zoeken. Daarbij was het ook WIK dat de poppetjes beter wist neer te zetten en elkaar beter vond. Reden genoeg om met z'n allen maar weer eens te trainen, gezamenlijk. Kort maar krachtig, WIK liep verder en verder uit, ballen tolden bij SF Deinum de korf uit en konden daarmee niet voorkomen dat de punten mee terug naar Damwoude gingen. De teller bleef uiteindelijk steken op 8-16.