Korfbal: Westergo A1 - Deinum A1

Westergo A1 - Sporthal De Middelzee Bolsward
SF Deinum A1
25-01-2020
13-3

Zaterdag 25 januari 2020
Westergo A1 - SF Deinum A1

Wij vertrokken vandaag rond 17:15 richting Bolsward. We waren vandaag maar met 6 A’s in plaats van 11. ( Eline Schakel, Anne Kleiterp, Antina Bakker, Doutsen Regnerus, Maaike Rixt Feenstra en Romijn Koopmans) dus moesten we wat spelers van de B’s vragen en dat waren er in totaal 5. ( Elske Algra, Hieke Algra, Tessa Kuipers, Janna Keestra, en Merinda Lefferts)

Wij zijn de B’s heel erg dankbaar dat ze met ons mee wilden spelen, want zonder hen konden we natuurlijk nooit deze wedstrijd spelen. De B’s hadden voor onze wedstrijd ook hun eigen wedstrijd gespeeld, ze hadden van Pallas 3-9 gewonnen! Ook onze 2e coach/toptrainer Frank was er helaas niet bij.

 

We kwamen om 17:40 aan in Bolsward, we waren wel wat te vroeg, want we hadden pas om 18:30 een wedstrijd. Maar ja beter te vroeg dan te laat! We vonden het allemaal wel wat spannend en we hadden niet zo veel moed, omdat we tegen de koploper moesten en we waren natuurlijk niet met ons hele team compleet. Ondanks dat gaan wij er altijd 110% voor!                               

 

1e helft:

In de eerste paar minuten maakte de tegenpartij gelijk al een goal en stond het 1-0 voor Westergo. Iets later ging er weer een goal in voor de tegenpartij. Even later scoorden wij ook een goal! Het stond toen ook 3-1 voor de tegenpartij. Het ging niet zo goed, want de tegenpartij scoorde steeds meer. Ondanks dat gingen wij toch door en ja hoor we maakten nog een goal! Tot aan de pauze stond het 8-2 voor Westergo.

 

Pauze:

Onze coach Aafke zei dat we verdedigend heel goed waren, maar aanvallend was het heel erg lastig om iets op te zetten. Het was gemiddeld een oudere ploeg en ook met heren.  

 

2e helft:

In de 2e helft stond het best lang 8-2. We waren heel goed aan het verdedigen en aanvallen lukte helaas wat minder. Later ging het wat minder en scoorde de tegenpartij weer veel. Maar wij hadden toch nog een goal gemaakt.

 

Het was wel grappig, want de heer van Eline ging allemaal bizarre berekeningen maken van hoe die moest scoren of ergens het beste kon staan en soms kwam dus die berekening heel verkeerd uit, omdat wij dan scoorden. Wij moesten ook lachen om een uitspraak van hem naar een medespeler. Die uitspraak was ‘ik ben niet boos, wat ben je dan teleurgesteld? Zei de medespeler. Zegt hij nee ik ben furieus’. Furieus is net een graadje erger dan boos zijn, nou we hebben vandaag ook weer wat geleerd!

 

Uiteindelijk won Westergo met 13-3. Wij vinden het jammer dat we hebben verloren, maar Aafke zegt: ’28 maart krije se thus foar de kont!’

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen! Groeten van Romijn Koopmans

 

Verslagen

© SF Deinum, 2018
Privacy Statement
It Holt 17 - 9033 WH Deinum
klik
HIER voor onze contactgegevens
Terug naar boven