SF Deinum 1
26-01-2020
2 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Afgelopen zondag stond in de 5e klasse B de topper tussen de nummers 1 en 2 op het programma. SF Deinum ging op bezoek bij De Sweach en kreeg helaas in de laatste minuten het deksel op de neus en ging met een nipt verlies huiswaarts.

Met twee punten en één wedstrijd meer dan De Sweach was voor iedereen wel duidelijk dat het treffen in Beetsterzwaag van groot belang was. De pers was dan ook terecht in grote getale aanwezig. In de warming up kreeg Deinum een behoorlijke tegenslag. Gerben blesseerde zijn pols dusdanig dat hij erg veel pijn had en nagenoeg niets meer met zijn linkerhand kon. Tjeerd, die zich wel eens vaker opwerpt als sluitpost, trok ook nu de handschoenen aan. Hij zou op één moment na een verdienstelijke wedstrijd keepen. In ieder geval respect dat hij deze rol in zo’n ongewenste situatie op zich neemt. De opstelling moest een klein beetje omgezet worden. Patrick en Fin beide een positie naar voren en Pjotr, die gelukkig weer kon spelen na een vervelende hamstringblessure opgelopen in de laatste wedstrijd voor de winterstop, op zijn vertrouwde plekje.

De Sweach begon voortvarend en het was duidelijk dat ze voor de volle winst gingen. Deinum kon de aanvallen redelijk gemakkelijk pareren. Uitgezonderd enkele hoekschoppen zorgde de voorwaartsen van De Sweach niet voor groot gevaar. Sil had de topscorer van De Sweach behoorlijk in de tang. Die zocht dan ook na een half uur zijn heil op de andere kant van het veld. Deinum werd inmiddels steeds sterker in een wedstrijd die op hoog tempo verliep. Vlotte aanvallen over zowel links als rechts lieten zien dat Deinum steeds nadrukkelijker op de deur van de sluitpost van De Sweach klopte. Na een half uur spelen was het dan ook raak. Eerst werd een aanval nog tot hoekschop verwerkt, maar uit de hoekschop kon Deinum de voorsprong pakken. Patrick gaf een hoge bal voor, Max ging het duel met de keeper aan die half onder de bal doorging. Allard kon vervolgens de bal binnen schieten. Het was daarna wachten op een grotere voorsprong, maar het bleef 0-1 tot de rust.

De tweede helft was een rommelige fase. Aan beide kanten werden nagenoeg geen kansen meer gecreëerd. Het bleef bij wat afstandsschoten, snel balverlies aan beide kanten en wat stevigere duels. Deinum begon steeds meer teruggetrokken te voetballen. Een kwartier voor tijd kreeg De Sweach een hoekschop die behoorlijk scherp in de doelmond werd ingebracht. Deze keer kreeg een middenvelder wel goed zijn hoofd tegen de bal, 1-1. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel totdat zeven minuten voor tijd de bal door De Sweach naar voren werd geschoten. De bal leek een prooi te worden voor Tjeerd. Hij koos ervoor om de bal eerst te laten opstuiten. Het wegstompen pakte, op dit hobbelige veld, verkeerd uit en de spits van De Sweach nam dit buitenkansje hartelijk in ontvangst, 2-1. Deinum probeerde, zonder succes, nog wat te forceren. Het is nu zaak om dit verlies een plek te geven en vooruit te kijken. De competitie is halverwege en komen genoeg momenten om te laten zien wat de plek is die ze graag willen bezetten.