Wispolia 1
02-02-2020
7 - 0

Scheidsrechter:   A (Ale) Zuidema

Na het verlies van vorige week mocht SF Deinum zondag aantreden tegen Wispolia. Deze jonge groep met potentie werd met ruime cijfers naar huis gestuurd waarbij Max Burghgraef liet zien dat hij als spits op het juiste moment op de goede plek kan staan.

Vanwege een keepersprobleem was oudgediende Roelof Weiland bereid gevonden om de handschoenen in de hoofdmacht weer aan te trekken. Roelof, die jaren geleden nog met trainer Jelle Jan bij Dronrijp in de hoofdmacht in één elftal heeft gespeeld, keept inmiddels in het 35+ elftal bij Deinum. Vorig jaar heeft hij ook al een paar keer zeer verdienstelijk gekeept in de hoofdmacht. Ook deze middag zou dat niet anders zijn en hield zijn doel schoon van tegendoelpunten.

In de heenwedstrijd tegen Wispolia bleek Deinum het eerst heel moeilijk te hebben. De gedegen verdediging was moeilijk te verschalken. Deinum kwam eerst via een strafschop op voorsprong, maar moest die al vrij snel weer weggeven. In de tweede helft liep uiteindelijk de score ruim op. De mannen van trainer Jelle Jan waren dus gewaarschuwd voor het hechte collectief. Echter dat bleek zondag heel anders te lopen. De gasten uit Terwispel hielden zich niet aan de afspraken en gaven vanaf de eerste minuut teveel ruimte weg aan de behendige Deinummers. In de derde minuut was het al raak. Pjotr gaf een steekpass op Allard die vanaf de achterlijn voor gaf op Max die vervolgens met een uiterste krachtinspanning 1-0 kon maken. Vijf minuten later lag de 2-0 er ook al in. Patrick kreeg de bal op het middenveld, dribbelde richting de goal en schoot met een bekeken schot de bal over de iets te ver voor de goal staande keeper. Vanaf dat moment kwam Wispolia er schijnbaar achter dat de wedstrijd was begonnen. De bezetting werd beter en ze konden wat meer druk op de verdediging van Deinum zetten. Deinum gaf hierbij de regie ook wat uit handen. Direct na de 2-0 resulteerde dat in een schot op de paal. Verder werd het niet echt spannend meer. De 3-mans verdediging had alles onder controle. Vlak voor rust drong Deinum, naarstig op zoek naar de 3-0, nog wel aan. De beste kans was daarbij voor Rink die vrij kon binnenkoppen na een hoekschop van Patrick. Hij zag de bal helaas net naast gaan.

In de rust gaf trainer Jelle Jan aan dat zo snel mogelijk de 3-0 gemaakt moest worden om de wedstrijd definitief in Deinums voordeel te laten uitvallen. Dat dit zo snel al bewerkstelligd zou worden had het publiek ook niet op gerekend of het moet zo zijn dat die liever vanuit de kantine achter het raam hun ploeg aanmoedigden. Koud op het veld kreeg Deinum een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel. Patrick en Pjotr stonden achter de bal. De spelers in de muur en de keeper rekenden erop dat Pjotr de bal zou schieten en stonden helemaal uit positie toen Patrick de bal nam. Hij plaatste de bal precies in de kruising daar waar de keeper niet stond. Het laatste half uur van de wedstrijd liep het aantal goals nog flink op met vier goals van Max die daarmee zijn totaal van de middag op vijf bracht. De mooiste van die vier goals was wel de eerste. Uit een strak aangemeten hoekschop kwam Max bij de eerste paal aanstormen en kopte de bal snoeihard tegen de touwen waarbij de bal eerst nog de onderkant van de lat had geschampt. Bij de andere drie goals kreeg hij de bal op een presenteerblaadje waarbij "opa" Tarek, een koppeltje met Max die elkaar goed aanvoelen, twee keer de aangever was. Wispolia kreeg nog wel wat kleine kansjes, maar die vonden of Roelof op hun weg of ze schoten uit vrije positie hoog over. Een mooie zevenklapper en drie punten erbij.