01-02-2020
27-11

01-02-2020
Lintjo – sf Deinum

Zaterdag 1 februari mocht SF Deinum 1 het opnemen tegen Lintjo. Op dat moment was Lintje nog de ongeslagen koploper bij ons in de poule. De heenwedstrijd was door SF Deinum met 9-12 verloren. We wisten van te voren dus dat dit een zware pot zou worden maar dat het zeker niet onmogelijk was om het hun lastig te maken. Door wintersport en blessures waren we echter verre van compleet waardoor de opstelling iets wat verrassend werd. In de aanval begonnen Hermine, Eline, Tjitze Tjalf en Appie. In de verdediging stonden Berber, Hester, Frank en Auke. Na het beginsignaal van de scheidsrechter kwam Lintjo meteen scherp en fanatiek uit de startblokken. Voor hun was het dan ook zaak om ook deze wedstrijd weer in een overwinning om te zetten en zo door te stomen richting de 3e klasse. Ondanks dit alles was het toch verrassend SF Deinum dat met 0-1 de leiding pakte. Dit was helaas ook het laatste moment dat SF Deinum op voorsprong stond en aanspraak maakte op een punt. Het was daarna Lintjo dat de touwtjes in handen nam en maar liefst 8 doelpunten op rij wist te maken. Via 8-1 werd het uiteindelijk 13-4 bij rust. Tijdens de rust was er echter niet heel veel te bespreken. Lintjo was de betere ploeg. Completer dan SF Deinum op dit moment en vooral meer ervaring. De tweede helft kwam er dan ook op neer om toch te proberen vanuit ons eigen spel kansen af te dwingen en zo proberen mee te scoren.

De tweede helft was dan ook een kopie van de eerste helft. SF Deinum speelde naar haar mogelijkheden maar Lintjo was de betere ploeg. Scorend wist SF Deinum de tweede helft iets beter mee te komen maar daar bleef het helaas ook bij. De einduitslag was dan ook 27-11 voor Lintjo. Komende zaterdag nemen wij het thuis op tegen Noveas. Noveas staat op dit moment 2 punten boven ons dus het is aan SF Deinum om zaterdag van Noveas te winnen en daardoor weer een plekje te stijgen op de ranglijst. Alle gastspelers bedankt voor jullie inzet!!