Volleybal verslagen 2019-2020

19-02-2020

17 februari 2020

DE WEG NAAR SUCCES IS VEEL LANGER

20 januari hebben de dames  Deinum 2  uit gevolleybald tegen de dames van Garijp.  Deinum 2 pakte de overwinning met de setstanden   22-25, 25-22. 16-25, 24-25, 25-21, 25-22 en 18-25. De laatste set voor de pauze  hadden onze dames een achterstand van zes punten en toch wisten ze deze zeer spannende set met goed volleybal te winnen.  Na de koffiepauze had Deinum 2 moeite om weer opgang te komen.  Het begon weer te draaien bij de laatste set van de wedstrijd en wonnen deze dan ook. Voor beide teams was het een leuke en gelijkwaardige wedstrijd. Eindstand 3 tegen 4 voor Deinum.

DAN DIE NAAR TELEURSTELLING

WAAR GELACHEN WORDT

21 januari legden de dames van Deinum 1  de dames van Ried thuis op de pijnbank.. Onze dames veegden de vloer aan met Ried en wonnen de wedstrijd met de prachtige cijfers van  5 tegen 2. De speelsters van Ried hadden problemen met de hoogte van de zaal. Thuis spelen in een zaal waarvan het plafond veel hoger.  Veel ballen kwamen dan ook tegen het plafond.  De laatste twee sets van de wedstrijd waren de dames van  Ried  gewend aan het lagere plafond en wonnen die met  twee maal 19-25. Voor Deinum 1 weer vijf punten erbij voor een eventueel kampioenschap.  Setstanden waren: 25-15, 25-21, 25-20, 25-24, 25-22, 19-25 en 19-25.

KOMT GELUK GRAAG BINNEN

EEN MOKERSLAG

Een monsterzege van  dames Deinum 1 op 28 januari tegen de dames  Jistrum 3.  Deinum 1 speelde met de bal en met de dames van Jistrum. Jistrum was niet in staat deze avond om een set te winnen. De tweede  set was bijna voor Jistrum maar door het snelle spel van Deinum ging deze uiteindelijk ook naar hun.

Deinum speelde goed en had een beste blokkade zo af en toe. Jammer dat de concentratie van onze speelsters somns wat weg viel.  Voor de toekomst heeft Jistrum 3 een leuk team met een paar zeer jonge dames die aardig met een bal om kunnen gaan.  Zoals het nu gaat doet Deinum 1 weer mee om het kampioenschap. Setstanden:

25-7, 25-24, 25-12, 25-19, 25-20, 25-18 en 25-23.

KOMT HARD AAN

WAAR JE OVERDROOMT

Op 4 februari brachten de dames van Winsum een bezoek aan Deinum om de wedstrijd te spelen tegen  dames Deinum 1. Vaak  zijn dit prachtige wedstrijden waar alles wat met de volleybalsport te maken heeft te zien is. Zo ook bij deze wedstrijd. Beide teams oogden scherp doch de eindoverwinning ging naar Deinum 1. “ 5 tegen 2”. Bij de tweede en  vierde set was Deinum 1 even de draad kwijt.  Verdedigend en blokkerend liep het uitstekend. In deze wedstrijd liet Deinum 1 zien hoe goed ze zijn.

KUN JE NIET WAKKER VAN LIGGEN

WINNEN GAAT OOK MET

10 februari  zakten de dames Deinum 1 af naar Drogeham om het daar op te nemen tegen de dames van Drogeham.  Ondanks de weersomstandigheden ging de wedstrijd gewoon door. Door het vele lawaai van de storm kon men elkaar moeilijk verstaan wat deels ten koste ging van de communicatie.  De thuis wedstrijd van Deinum was een overwinning van 7 tegen 0. Deze wedstrijd waren

de teams aan elkaar gewaagd. Deinum 1 won de wedstrijd met 4 tegen 3. Goed resultaat om de bovenste plaats op de ranglijst in te nemen.

VALLEN EN OPSTAAN.

DE WIND NIET IN DE ZEILEN

11 Februari, ongeacht de zware windstoten, de vele bakken regen, hagel en het weerbericht van Piet Paulusma, zijn de dames van Twijzel toch afgereisd naar Deinum om de wedstrijd te spelen tegen dames Deinum 2. Windkracht 8, 9, 10 of nog meer, het dak van de sportzaal zat er gelukkig nog op dus kon de wedstrijd gespeeld worden. Deinum 2 volleybalde zo te zien met de wind tegen. Doordat Deinum 2 meer fouten maakte dan Twijzel gingen deze er met een 5 tegen 2 overwinning  huiswaarts. Twijzel veroverde de punten merendeel met  goede smashes en een stevige blok. Door deze nederlaag kan Deinum 2 een kampioenschap wel vergeten.