Voetbal - Bekerwedstrijd Friesland 1 - SF Deinum 1

SF Deinum 1
28-08-2016
3 - 0

Verslag geschreven door Friesland | Siep Stelpstra

Zondag 28 augustus speelt lvv Friesland de eerste thuiswedstrijd en de derde bekerwedstrijd tegen SF Deinum. Lvv heeft de voorgaande twee bekerwedstrijden gewonnen(1-5 en 1-4) en om zeker te zijn van de volgende bekerronde willen we ook deze wedstrijd in winst omzetten.  Lvv kampt nogal met wat lichte blessures,  daar staat tegenover dat Deinum over een zeer jong elftal beschikt.

Ronald en Lammert sturen de volgende basis het veld in: Doel Patrick Dijkstra, achter Edwin de Vries, Thom, Patrick Zijlstra, Martijn, midden Jordi, Jeffrey, Mark, Edwin Hoekstra, voor Joris en Bastiaan. Wissels: Loya, Rutger, Sebastiaan en Dennis.

Lvv wil meteen de toon zetten en de wedstrijd is amper onderweg of Joris wordt net buiten de “zestien” neergelegd. Hij neemt zelf de vrije trap maar deze wordt weg gebokst door de Deinumer goalie. Dan in de 7e minuut neemt Mark snel een vrije trap. Hij speelt Martijn aan die een voorzet aflevert op broertje Bastiaan. Hij legt af op de inkomende Mark, die keihard in de kruising knalt. 1 – 0. Dit was nou net de bedoeling snel scoren om afstand te nemen. Hoe anders gaat het ……

Na 11 minuten begint Joris aan een solo over links en geeft buitenkant rechts voor, daar waar met het linkervoetje beter was geweest.  Het levert nu niets op. Nauwelijks een minuutje later stelt hij, met een slim balletje, Mark in de gelegenheid om te scoren. Mark lepelt echter naast. Deinum verstopt zich niet en heeft met de jonge broers Fin en Pjotr Douma twee talentjes in de ploeg. Bij een uitval weet Patrick met een fraaie redding de 1 – 1 te voorkomen. Lvv lijkt vandaag niet in goede doen. Edwin Hoekstra heeft net twee weken in Venetië gezeten en lijkt nog niet genoeg te hebben bezichtigd. Hij loopt overal en zoekt alle hoeken van het veld op. De opbouw van lvv is te traag en er worden verkeerde keuzes gemaakt. De grasmat werkt ook niet mee. Het gras is oksel hoog waardoor Jordi de hele wedstrijd loopt te lachen. In de 33e minuut moet Mark eraf. Hij heeft zijn teen gestoten aan een rotsblok toen hij ging snorkelen in Eeltjemeer.
Rutger komt erin en levert meteen een mooie dieptepass af op Joris, die teveel tijd nodig heeft en op de keeper strandt. Ruststand 1 – 0. Tijd voor de technische leiding om de rommelige eerste helft door te nemen.

De tweede helft verandert het spelbeeld helaas niet. We krijgen kansen (Bastiaan, Joris)  maar die worden niet afgemaakt. In de 62e gaat Martijn eraf voor Loya. Deinum blijft geloven in een stunt totdat Jeffrey de bal zijwaarts speelt op Patrick Z. (73e min). Patrick dribbelt een paar meter om dan vanaf zo’n 25 meter hard uit te halen. De bal lijkt houdbaar maar door het effect belandt hij in de hoek en is het 2 – 0. Fraaie assist Jeffrey…….. Nauwelijks een minuut later bereikt Rutger met een steekpass Joris die de 3 – 0 aantekent. De wedstrijd is gespeeld! In de 76e gaat Edwin H. eraf om een afkick ijsje bij La Venezia te halen en komt Dennis erin. We blijven slordig spelen en slordig met de kansen omspringen. Bij Deinum lijkt het beste er nu ook vanaf. Gelukkig daar is het eindsignaal. LVV Friesland gaat ongeslagen naar de volgende bekerronde!

Deze wedstrijd maar beschouwen als slechte generale voor de aankomende eerste competitiewedstrijd. Lichtpuntje vandaag was verzorgster Manon. en de nazit, maar die is altijd oké.