Frisia 6
SF Deinum 3
18-09-2016
3 - 1

De ingrediënten voor een nieuw en goed begin van de competitie voor de kampioen van de kelderklasse van vorig jaar waren ruimschoots aanwezig. Dit jaar een klasse hoger met meer uitdaging, een nieuwe clubnaam, een nieuwe tenue gesponsord door Brandsma Offset en Stinstra en nieuwe spelers aangetrokken. Bennert Beeksma is overgekomen van LSC en Harm Germ Hallema heeft de voetbalschoenen ook weer aangetrokken. Op volle oorlogssterkte vertrokken de mannen uit Deinum naar "De Magere Weide" voor hun wedstrijd tegen Frisia 6. Het resultaat bleek dit keer voor SFD 3 te mager uit te vallen. De eerste helft begon wat stroef en de achterstand bleek schijnbaar nodig om het voetbal van vorig jaar weer op te pakken. Uit een hoekschop kopte Frisia eerst hard binnen, maar Minno kon op de lijn nog redding brengen. Uit de rebound toch de 1-0. SFD creëerde daarna kans op kans, maar het leidde niet tot de gelijkmaker. Vlak voor rust werd het toch 1-1 door een fraai schot van Jan van der Wal.

De tweede helft was 1-richtingsverkeer naar het doel van Frisia. Echter de vele kansen werden of te zacht ingeschoten of gingen recht op de keeper af. Frisia scoorde uit een schaarse aanval de 2-1. Nou ja, eigenlijk hadden ze daar een verdediger voor nodig met een eigen goal als resultaat. De druk werd opgevoerd door SFD, maar de gelijkmaker viel niet. Frisia maakte aan alle illusies op een punt een einde en scoorde de 3-1. Positief is dat net als vorig jaar genoeg kansen worden gecreëerd. Op naar volgende week, wanneer de koploper op bezoek komt naar het Pypsterhofstadion.