04-03-2020
16-8

4 maart 2020
SF Deinum MW1 - Flamingo's MW1

Er zitten van die wedstrijden tussen, waar je met veel plezier op terug kijkt. De wedstrijd tegen oude bekende Flamingo's, dit seizoen al de 4e keer, was er zeker zoeen. In de voorgaande 3 ontmoetingen een korfballend strijdbaar, maar vooral makkelijk scorende ploeg tegenover ons gehad. En dat zou de 4e keer toch echt niet anders worden, dachten we nog in de auto naar Franeker. En het is ook niet eens zozeer dat we er zo nu en dan wel eens van afgeschoten worden, het is meer, dat we de meest mooie kansen vaak niet in doelpunten weten om te zetten. En zonder doelpunten maak je 't jezelf gewoon lastig, in welke klasse je ook speelt. We wisten wat ons te doen stond, dan ook deze avond de woorden maar eens in daden om zien te zetten.

Voor deze wedstrijd begonnen in de aanval: Aafke, Pytsje, Durk en Erik-Jan, Geert zou in dit vak ook meer dan voldoende minuten pakken. Verdedigend mochten Sjoukje, Louise, Swen en Frank het zien dicht te houden. Maar de nummer 2, was met andere ideeën naar Franeker gekomen, nam een 0-1 voorsprong. Dat is ook altijd het mooie van een goed strijdplan voor het begin van de wedstrijd, je hebt altijd nog een tegenstander die de poppetjes net even anders neer zet, dan je het zelf had verwacht. Met een mooie uitstartbal, was het weer 1-1. Wat opviel, was dat ons eerste aanvalsvak achter werd verdedigd en daardoor voornamelijk via 1 tegen 1 situaties de doelpunten gevonden moest worden. Zonder het zelf te willen, kwamen de afstandschoten vanaf randje zijlijn voornamelijk, gelukkig voor ons kwamen daar wel de nodige vrije ballen uit voort en die waren behoorlijk dichterbij. Het 2e aanvalsvak had het wat dat betreft simpeler, er werd niet achter verdedigd en zo kon er naar hartelust geschoten worden. Combinaties werden gezocht en gevonden. Bovendien kon gekeken worden naar het verdedigen van de tegenstander om daar van te profiteren. Mooi verhaal, leuk spel, maar je hebt er niks aan wanneer er niet gescoord wordt. Hoe anders was het deze 4e maart. Flamingo's werd overrompeld. Afstandschoten, vrije ballen, kleine kansjes bij de korf en uitstartballen later, stond het na 25 minuten, en daarmee de rust, op 10-2.

'We mogen hier best even van genieten, maar er komt nog een 2e helft met daarin een heel ander Flamingo's', aldus de voorzitter. We wisten maar al te goed dat we er nog niet waren. Het 2e aanvalsvak legde het accent dan ook meer op het verdedigen en het vertragen van 't spel in de aanval. Liever met Flamingo's meescoren dan zelf het spel moeten maken. Wanneer er bij Deinum 'moeten' in voorkomt, dan zijn we daar vaak niet het beste in. Het mist daarin training en voornamelijk de rust. De taktiek werd dus aangepast en waar Flamingo's werd verwacht, daar kwamen ze ook. Doelpunt voor doelpunt krabbelden de bezoekers wat van de stand terug. Op de juist momenten, bij 11-6 en 12-7 wist SF Deinum mee te scoren. De laatste 5 minuten waren weer voor SF Deinum. Met een traditionele lange bal vanuit 't andere vak lepelde Frank zijn 6e in 't mandje en niet veel later scoorde Louise haar eerste doelpunt voor de midweek.

Al met al een sterke wedstrijd voor de midweek, een wedstrijd waar we de komende 2 weken weer op kunnen teren.
Het bevalt trouwens ook steeds beter, die 2x 25 minuten.