AVV 1
08-03-2020
5 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Afgelopen weekend was het “super Sunday” op sportpark De Fjouwer. Alle drie de seniorenelftallen speelden thuis. Het eerste elftal mocht aantreden tegen AVV of A dubbel V zoals sommigen zeggen. In de heenwedstrijd had SF Deinum het best lastig en kon met een minimaal verschil in doelpunten de volle buit meenemen naar de vaste wal. Nu zou dat heel anders worden.

Het heeft even geduurd voordat het vlaggenschip van SF Deinum weer eens een competitiewedstrijd mocht spelen. Normaal gaan wedstrijden in deze periode niet door vanwege winterse omstandigheden. Het lijkt wel of de droge zomer van 2019 eens flink gecompenseerd moest worden. De regen kwam met bakken uit de lucht en de wind trok in de weekenden flink aan. Zelfs spelen op het drijvende kunstgrasveld wordt dan een probleem. Ciara, Dennis, zelfs de sluizen bij Stavoren moesten open om het overtollige water bij de SFD af te voeren.

Het begin van de wedstrijd dit weekend leek het eerst weer op het scenario van de heenwedstrijd uit te draaien. Deinum was sterker, maar AVV gaf goed partij en kon zo nu en dan kleine speldenprikjes uitdelen. De verdediging met Rink, Wybren en Sil had het volledig onder controle met Roelof als betrouwbare sluitpost als slot op de deur. Roelof was de enige die tijdens de wedstrijdbespreking geen persoonlijke opdrachten meekreeg. Schijnbaar weet hij, door zijn eerdere samenwerking met trainer Jelle Jan, precies wat van hem verwacht word. Patrick kreeg een vrije rol en moest de vrije trappen nemen. Dat deed hij na een kwartier dan ook met succes toen Max op de rand van de 16-meter onderuit getrokken werd (1-0). Dat duo is vaak betrokken bij de goals. Zo ook bij de 2-0. Patrick schoot de bal vanaf links op goal, de keeper liet de bal los en Max was er als de kippen bij om de bal simpel binnen te tikken. Max maakte voor rust ook nog de 3-0. Jordi, die vandaag eens vanaf rechts mocht acteren, gaf de bal halfhoog voor. Ideaal om met een halve omhaal binnen te schieten. Dat probeerde Max ook, maar daar bleef het bij. Wel was hij alert om de halfgeraakte bal alsnog binnen te schieten.

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders. Deinum kreeg genoeg kansen om de score uit te breiden. In het eerste kwartier vielen drie goals die ook gelijk de eindstand zouden inluiden. Eerst scoorde Patrick (4-0) na een assist van Pjotr. Dat gaat Pjotr overigens beter af dan scoren. Net als andere seizoenen en in eerdere wedstrijden deze competitie kreeg hij ook vandaag weer een opgelegde kans, maar er rust een vloek op. Eens zal het tij moeten keren zou je zeggen. Een minuut na de goal van Patrick schiet de spits van AVV met een verdekt schot de bal achter Roelof. Nog geen drie minuten later is het weer Patrick die met een solo het strafschopgebied binnen dribbelt en vanaf de achterlijn de keeper verschalkt. Hiermee is hij nog 1 goal van zijn 2e ster verwijderd. In de 65e minuut begon de familie Douma te glunderen. A-junior Oile mocht warmlopen en wat zou het mooi zijn dat hij samen met zijn broers Fin en Pjotr in de hoofdmacht kon acteren. Echter tot verbazing van zijn ouders haalde trainer Jelle Jan beide broers uit voorzorg van het veld. Dit was echter in de rust al in overleg met beide spelers besproken. Oile viel heel verdienstelijk in en liet zien dat hij moeiteloos in dit team mee kan draaien. Daar gaat Deinum nog veel plezier aan beleven. Het zal vast niet lang duren dat de drie broers samen in de hoofdmacht staan. Er werd verder niet meer gescoord. Wesley, Jordi en Jawoh waren er nog het dichtstbij. De laatste twee vonden paal en lat op hun weg.

De drie punten werden goed gevierd. Samen met de winst van zowel het tweede als derde elftal maakte dit de super Sunday compleet. DJ Heavy P draaide de juiste muziek waarbij natuurlijk ook het “blote lijfslied” van SFD niet mocht ontbreken. Toedeloe en op naar volgende week.