Korfbal - 17 september 2016: SIM 1 - SF Deinum 1

17 september 2016
SIM 1 - SF Deinum
"Eerste punten binnen"

SIM uit, altijd lastig. Dat wisten we ons in ieder geval van vroeger te herinneren. Ontmoetingen tussen beide ploegen stonden altijd garant voor spanning, helaas vaak weinig goed korfbal en vooral twee ploegen die niet van elkaar wilden verliezen.Ondanks dat het echt warme van het weer er wel af was, bleek het nog steeds aangenaam vertoeven op het veld in Haskerdijken. Met goede moed en de wil om met de twee punten weer naar Deinum te vertrekken, zetten beide ploegen zich in beweging.

In de aanval begonnen Henny, Martine, Libbe en Bjorn. In de verdediging Aafke José, Ale en Auke. Naast het trouwe publiek zaten verder Ricardo, onze trainer, Pytsje, Hermine en Frank. Dat het even aftasten bleek het eerste gedeelte van de eerste helft, was al snel duidelijk. Maar doordat beide ploegen daar de hele eerste helft voor nodig hadden, werden de doelpunten duur. Na een bakkie thee in de rust en de nodige wissels, werd er in de tweede helft naarstig gezocht naar doelpunten.

SF Deinum kreeg grip op de wedstrijd, afstandschoten vielen, handigheidjes onder de korf, strafworpen werden versierd. En daar waar SF Deinum de rust behield in de aanval, deed SIM dat totaal niet. Keer op keer na 1 schot, of vaak niet eens, de bal kwijt. Vanuit de 6-5 kwamen de tussenstanden 10-12, 11-15 en uiteindelijk 12-16 voorbij. Dat bleek ook de eind uitslag. De eerste punten binnen voor SF Deinum 1 en met veel enthousiasme ontvangen we dan ook komende zaterdag, Joure 1 in Deinum.