SF Deinum 3
02-10-2016
0 - 3

Al het goede komt in drieƫn bij SF Deinum 3

De voorbereidingen voor de wedstrijd van zondag 2 oktober tegen St. Annaparochie DRIE begonnen al vroeg in de week. Via de Whatsapp was al snel bekend dat 10 spelers beschikbaar waren. Twee spelers zijn langdurig geblesseerd en twee konden pas vrijdag aangeven of ze blessure vrij waren. Op vrijdagavond en zaterdagmiddag werd druk overlegd via onder andere een hotline met Liverpool welke spelers gecontracteerd moesten worden om het team compleet te maken. Teammanager Erik Jan was namelijk naar Liverpool afgereisd om nog wat leuke spelers te scouten. Op zondagochtend stonden de eerste spelers al vroeg voor de kantine, maar constateerden dat de koffie deze keer niet klaar stond. Dan maar afreizen naar St. Annaparochie voor een bakkie. Voor deze wedstrijd mochten de mannen van SF Deinum DRIE, DRIE gastspelers verwelkomen. Van het tweede waren de gebroeders Hendrik en Gabe Sytema en van de B1 Timen Jansma bereid gevonden om mee te spelen. Aangekomen bij box DRIE was deze nog op slot, maar een, volgens velen, charmante blonde dame kwam toegesneld om de mannen binnen te laten. Teammanager Durk maakte de opstelling bekend en benadrukte de goede 2e helft van vorige week voort te zetten. Er werd even getwijfeld door een aantal spelers over de bijna complete nieuwe achterhoede, maar Durk had er vertrouwen in. Dit bleek niet onterecht. Gabe, Hendrik en Timen speelden een hele goede wedstrijd. Stonden verdedigend goed, gingen mee in de opbouw, ruimden wanneer het nodig was en speelden zo nodig terug op Roelof. Wilco hoefde het alleen maar te coƶrdineren en gaf na de wedstrijd aan dat hij nu begreep dat Durk daar op zijn leeftijd nog stond te spelen. Op deze manier, met zo'n stel spelers om je heen, kun je op achterste man heel lang mee. De gehele wedstrijd was Deinum de bovenliggende partij. In de eerste helft was er al na 4 minuten een grote kans voor Jan Sjoerd, maar hij vond de keeper op zijn weg. Halverwege de eerste helft opende Richard de score op een mooie diepe bal van Bennert. St. Annaparochie kwam er eigenlijk niet echt aan te pas. Ook niet toen Deinum met 10 man kwam te staan. Na verschillende opmerkingen richting de leiding, waaronder het onbegrip over het niet krijgen van een strafschop, mocht Jan Sjoerd even 10 minuten afkoelen. De scheidsrechter noemde de toegestane afkoelingsperiode achteraf een opvoedkundig moment. Voor rust maakte Jan van der Wal de 0-2 uit een verre uitrap van Roelof. In eerste instantie schoot hij recht op de keeper, maar die gaf hem nog een kans waarna het net mocht bollen. De tweede helft was niet super spannend meer nadat Per DRIE minuten na de thee de 0-DRIE aantekende. Roelof kon twee keer goed handelend optreden en dat was het ook wel. Er kwamen nog een aantal zeer doelrijpe kansen, maar de goals werden voor de volgende wedstrijd bewaard. DRIE punten gingen mee naar Deinum en de mannen zijn door de winst gestegen naar plek DRIE. Hendrik, Gabe en Timen ontzettend bedankt voor jullie inzet.