Jacob St. 2
23-10-2016
7 - 3

SFD 3 pakt wederom uit in tweede helft

Wanneer je als koploper tegen de bijna nummerlaatst moet spelen lijkt het op papier een gemakkelijke zondagochtend te worden. Met alle ervaring die in het derde van SF Deinum rondloopt weten ze daar wel beter. Elke wedstrijd gefocust, alles uit de kast en vooral voorbereiding als toverwoord ongeacht de tegenstander. De vaste en gedegen fluitende Anne, die de wedstrijd als scheidsrechter altijd goed aanvoelt, was qua voorbereiding niet geheel bij de pinken. Of beter bij de tijd. Hij had zijn trouwe klokje thuis laten vallen en was bij het veld naarstig op zoek naar een vervangende stopwatch. Hij was ook nog kritisch want een smartphone was hem te groot voor in zijn broekzak. Gelukkig was er nog een speler die een horloge gebruikt.

De voorbereiding van het team begint altijd al vroeg in de week. Iedereen denkt mee en er zijn spelers met een specifieke taak (regelaar spelers, sokkenmanager, aanvoerder, teammanager, opstellingmanager, materiaalmanager) zoals Erik Jan vanaf zijn vakantieadres via de Whatsapp liet weten. Met zo'n vriendenteam gaat alles eigenlijk van zelf. Iedereen was ook al vroeg bij het veld voor een traditioneel bakkie koffie. Vlug omkleden en het veld op voor de warming up. De spitsen van St. Jacob memoreerden later in de 2e helft dat die voorbereidingen en de trainingsarbeid de basis waren voor het overklassen van hun team. Jammer dat ze niet inzagen dat Deinum ook best wel een aardig potje kan voetballen.

Met de supporters van het derde langs de lijn, waaronder Peter van Dijk die ook trouw de uitwedstrijden van het derde volgt, werd de eerste helft een gelijk opgaande strijd. Deinum creëerde wat kansjes en was soms slordig in de passing zodat St. Jacob kon proberen gevaarlijk te worden. De verdediging had daar telkens wel een passend antwoord op of Roelof kon goed handelend, binnen of buiten het strafschopgebied, optreden. Deinum kwam halverwege de eerste helft op 1-0 door Jan Sjoerd die een hoekschop van Bennert bij de eerste paal binnen tikte. Door die achterstand ging St. Jacob nog nadrukkelijker op zoek naar een goal. Uit een snel genomen hoekschop vond de spits van St. Jacob een miniem gaatje bij de eerste paal en bracht de stand op 1-1. Op slag van rust, wederom uit een hoekschop, scoorde Richard de 2-1. In de rust werden de lichtgeblesseerde spelers gewisseld en werden tactisch de puntjes nog eens op de i gezet. De tweede helft werd, net als in eerdere wedstrijden, een cadeau voor het publiek. Deinum voetbalde veel gemakkelijker, had de tegenstander in de tang, strooide met schitterende passes en creëerde kans op kans en scoorde er lustig op los. Binnen 25 minuten liep de stand op naar 5-1 met 2 goals van Tarek en 1 van Jan Sjoerd. St. Jacob vroeg zich af wat er toch in die thee heeft gezeten, want het krachtverschil met de eerste helft was wel heel erg enorm uitgevallen in het voordeel van Deinum. De wedstrijd was gespeeld. St. Jacob profiteerde nog van twee onachtzame momenten en Deinum drukte de hoop twee keer de kop in (2 goals van Richard) waardoor de eindstand op 7-3 eindigde. Tarek bedankt voor je enthousiaste inzet!!