20-12

Scheidsrechter:   Bekkema, J
SF Deinum 1 - Wez Warber en Fluch 1
'Eenzijdige wedstrijd'

Na tal van wedstrijden op deze koude 12e november, was het slotakkoord voor SF Deinum 1. Na een gedegen oefencampagne met wedstrijden tegen Noveas en MN&W ging het dan vandaag echt om de punten. We hadden er zin in, zoveel was wel duidelijk. We wilden een goed resultaat neer zetten en dat met het liefst zo plezierig mogelijk korfbal. Onze tegenstander Wez Warber en Fluch hadden we al in tijden niet meer gezien op de velden, het zou in het begin wel eens aftasten kunnen worden, maar niets was minder waar.

In de aanval begonnen Hermine, José, Ale en Bjorn. In de verdediging waren dit Martine, Geertje, Auke en Frank. Het doel was het eerste kwartier de tegenstander in de tang te krijgen en met overtuiging in de aanval de wedstrijd op slot te zetten met doelpunten. En waar SF Deinum redelijk vaak als diesel uit de bus komt, ging 't zaterdag meer dan prima. De doelpunten vielen en verdedigend werd het goed dicht gehouden. Het vrat alleen wel energie, maar dat was niet alleen bij ons het geval. Helaas moest bij de tegenstander de enige wissel het veld in komen, vanwege een voorzichtige zweepslag. Via een 8-2 en 9-3 tussenstand krabbelde Wez Warber en Fluch toch wat terug tot een 10-6 ruststand.

Geen man overboord voor beide ploegen. SF Deinum moest zien door te drukken, Wez Warber en Fluch moest zien aan te haken, wilde ze nog wat van de wedstrijd maken. SF Deinum begon echter weer met het energie van het begin van de eerste helft en dat kon de tegenstander niet bijbenen. Al snel liepen ze achter de feiten aan. Pytsje en Tjitze Tjalf werden gaandeweg de tweede helft ingebracht voor de nodige speelminuten. Al met al kon de wedstrijd gewoon uitgespeeld worden met een 10-6 voorsprong in de tweede helft, kortom de einduitslag een comfortabele 20-12 overwinning voor SF Deinum. In ieder geval een uitslag waar we verder mee kunnen.

Volgende week mogen we afreizen naar Dwingeloo om het op te nemen tegen Moedig Voorwaarts.