SF Deinum 1
Boornbergum'80 1
13-11-2016
7 - 1

Zondag 13 november stond er een lastige pot op het programma voor SF Deinum. Boornbergum was de tegenstander. Een team waar het toenmalige Sparta een jaartje geleden een oefenpot tegen heeft gespeeld. Die wedstrijd won Boornbergum op eigen veld. De spelers zijn sindsdien meer op elkaar in gespeeld en zijn niet van plan om op het Deinumer kunstgras punten te laten liggen. Ook is het team van Boornbergum bijna helemaal veranderd, dus de wedstrijden zijn niet te vergelijken.

Door een miscommunicatie met de scheidsrechter was deze op zijn zachtst gezegd niet heel erg vrolijk op het nieuwe complex verschenen. De trainer Frans Andree, en coach Durk Visser wezen de ploeg erop om nog minder in discussie te gaan met de scheidsrechter dan normaal, omdat ze bang waren dat er nogal snel gele kaarten zouden kunnen vallen.

De “eerste” aftrap werd genomen door de pupil van de week, Luuk van Dijk. Nadat hij de bal op wonderbaarlijke wijze het goal in toverde, werd de officiële aftrap genomen. Deinum had de eerste paar minuten flink moeite om het positiespel van Boornbergum aan te pakken die in een soort 4 2 3 1 opstelling stonden te spelen. Toch kwamen er genoeg kansen om te scoren voor het jonge ploegje. Normaal ontbrak het nog wel eens aan scherpte voorin, maar daar was de eerste helft niets van te merken. Na 15 minuten scoorde Tjeerd Feddema de openingstreffer. 1 op 1 liet hij de keeper kansloos. De 2 – 0 is waarschijnlijk de tot nu toe mooist gemaakte goal op het nieuwe veld. Patrick Postma schoot vanaf 30 á 40 meter de bal, over de keeper heen en plofte net onder de kruising in het doel. In de eerste helft werd de Boornbergumer keeper nog eenmaal gepasseerd. Na een vlijmscherpe voorzet van Tarek wist Elroy Vogelsang makkelijk het goal te vinden.
Normaal duurt een helft altijd 45 minuten maar door een opstootje met de grensrechter van de tegenstander besloot de scheidsrechter de rust na 40 minuten in te lassen. De andere 5 minuten zouden er de 2e helft bij op worden geteld.

Na een lekker bakje Earl Grey klonk het fluitsignaal weer. Het bleef ongeveer 10 minuutjes rustig totdat er weer een opstootje ontstond. De keeper van Boornbergum ging met de scheidsrechter in discussie en pakte een gele kaart. Hij bleef doorgaan en kreeg vervolgens zijn 2e en mocht zich omkleden, aangezien douchen een faciliteit is die nog niet wordt ondersteund op het nieuwe complex. Niet alleen Boornbergum, maar ook Deinum vond dit een merkwaardige beslissing omdat de wedstrijd hierdoor eigenlijk al beslist was in het voordeel van de thuisclub. Een veldspeler van Boorbergum mocht er nu voor zorgen dat er geen ballen meer invlogen. Dit lukte hem niet lang want het benadeelde team was compleet de kluts kwijt waardoor Tarek Laarif gelijk een goal aan de teller toevoegde, 4- 0. Boornbergum wist nog ergens de kracht te vinden om door te gaan en versierde een penalty. De trap was onhoudbaar voor goalie Jacob Kuiphof en Boornbergum had hun goal te pakken. Dit was het laatste wat de tegenstander nog in petto had, want Elroy, Tarek en Tjeerd wisten alle drie nog het net te vinden. Het laatste fluitsignaal klonk en de spelers verlieten het veld.

Laten we hopen dat de uitwedstrijd wat spannender wordt want het team uit Boornbergum verdient nog een rematch. Einduitslag: 7 -1.