19-11-2016
8-13

19 november 19:20uur
Flamingo’s 4 – SF Deinum 2

Nadat ons debuut als SF Deinum 2 vorige week was uitgesteld, omdat de tegenstander geen vervoer en te weinig spelers had, mochten we vandaag aantreden in Buitenpost. Dit jaar weer een ander team, doordat de gehele senioren afdeling binnen de korfbal op de kop is gegaan. Door de week werd er nog een 4e heer gezocht en gevonden: Age was bereid om éénmalig mee te draaien. Vrijdagavond wordt de vertrektijd nog in twijfel genomen en wordt aanpast (20 minuten eerder vertrekken). Dit vraagt natuurlijk om problemen: en 20 minuten eerder vertrekken én niet meer vanaf ’t vaste hoekje vertrekken, maar bij de oude sportkantine. Zaterdagochtend blijkt dan dat het er bij Idske alle kanten uit kwam en zij niet kan spelen. Nu een dame te weinig. Gelukkig doet de app en telefoon goed zijn werk en willen Anna en Sjoerdje – mem en dochter – ook graag mee spelen!

Flamingo’s 4 is een volledig onbekende tegenstander dus werd er door Durk er op gehamerd dat we vooral met plezier moesten spelen en dan zouden we wel zien waar het schip zou stranden.
Dat het scoren lastig is zonder te trainen dat bleek vooral bij de heren. Kans op kans werd er gemist, de één nog groter dan de andere. Positieve: de kansen werden wel gecreëerd. Dan maar de dames meer in de punt van de aanval en dat leek te werken. Na een lange 1-1 tussenstand liep SF Deinum langzaam uit naar 2-5 en 4-6 was de ruststand.
In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet, maar de 2 punten moesten we vandaag toch wel naar huis kunnen nemen. In de tweede helft ging het beter, de diesel kwam op gang. De aanvallen liepen vlot en er werd makkelijker gescoord. Waardoor het een heerlijke avondje korfbal werd waarbij er aan beide kanten sportief werd gespeeld. De scheidsrechter, welke dus een makkelijke avond had, floot op 8 – 13 voor het einde van de wedstrijd.

Een mooi debuut voor SF Deinum 2, volgende week naar Hollandscheveld.

Age, Anna en Sjoerdje bedankt voor het mee spelen!