14-19

Scheidsrechter:   Bekkum, P. van
26 november 2016
KIA 1 - SF Deinum 1

Omstreeks half 4 verzamelen bij de kantine in Deinum, tas met shirts in de auto en richting de Wijk. In deze zondagscompetitie kom je op plekken waar we zelfs met TDK nog nooit eerder waren geweest. Het is even een stukje rijden, maar dan heb je ook wat, dachten we. Bij Steenwijk hadden we nog onbewust een rendez-vous en tussen Steenwijk en Meppel had moeder natuur een bijzondere verrassing voor ons. Net iets voor Meppel zaten we midden in een stevige mistbank, dit beloofde nog wat voor de wedstrijd.

Eenmaal in de Wijk, sporthal gevonden, omgekleed en nog even ingeschoten in de pauze van de wedstrijd voorafgaand aan die van ons. Niet veel later hadden we het praatje voorafgaand aan de wedstrijd en werden daar waar nodig nog even de puntjes op de i gezet. Waren we er klaar voor? Er zou in ieder geval getracht worden het eigen spel te spelen en er een korfballende wedstrijd van te maken. De wil was er in ieder geval.

Vlak voor het eerste fluitsignaal, de handen waren al geschud met de tegenstander, kreeg de scheidsrechter van dienst enkele stille hints mee, dat het zwart van KIA en het donkerblauw van SF Deinum, lastig te onderscheiden zou zijn en dan niet eens zozeer voor ons. Je zag de man in 't lichtblauw twijfelen en twee minuten later stonden we in onze inschietshirts. Zo'n wedstrijd zou het dus worden, een wedstrijd achter de feiten aan. Dit bleek ook al tijdens de eerste helft, er werd gebald maar het mocht de titel wedstrijd geen elk moment dragen, de tweede helft ook niet, maar daar komen we nog op. Dubieuze acties, wonderlijke omstandigheden, KIA dat openlijk werd aangespoord door het toegestroomde thuispubliek om ellebogen en ander onnozel fysiek contact te gebruiken en de fluitist van dienst, ach ja. Die stond mogelijk bol van de spanning, doordat hij een beoordelaar aan de kant had zitten. Na een chaotische 30 minuten stond er een 6-7 voorsprong voor SF Deinum op het scorebord.

Soms heb je de rust tussen beide helften even nodig om weer tot rust te komen en deze rust mee te nemen in het laatste restant van de wedstrijd. Het spreekwoordelijke bakje thee deed zodoende wonderen. We hadden weer een doel om uiteindelijk weer met de twee punten in de tas naar Deinum terug te keren. Deze rust werd ook getoond de tweede helft en van KIA werd geen spaan heel gelaten. Halverwege stond er al een comfortabele voorsprong op het scorebord, die tot aan het eind van de wedstrijd nog verder werd uitgebreid. De teller bleef uiteindelijk steken op een 14-19 eindoverwinning voor SF Deinum. Een wedstrijd waarbij ik dacht, hoe krijg ik dit in vredesnaam op papier en vervolgens verbaasd hoeveel woorden er nog op zijn gekomen.