20-8

Scheidsrechter:   Leeuw, G van der
3 december 2016
SF Deinum 1 - Vefo 1

Het voelde weer eens lekker, een thuiswedstrijd te kunnen spelen. Sowieso wel een mooi dagje in de sporthal (de foto's volgen nog), om 09:00 uur beet de E1 de spits af en om 15:15 uur was daar dan onze wedstrijd. Wederom een onbekende tegenstander, handig dat Ricardo zijn ervaringen daarom met ons kan delen. Op basis van eigen spel en vertrouwen in het schot, moest ook deze wedstrijd omgezet kunnen worden in de benodigde twee punten. Naast het vertrouwen, met een behoorlijke dosis inzet en plezier zou het allemaal wel goed komen.

En SF Deinum liet meteen zien waar het naar toe wilde in de eerste minuten. Het eerste aanvalsvak met José, Hermine, Ale en Bjorn had er al vlot twee inliggen. Het tweede aanvalsvak met Geertje, Martine, Auke en Frank scoorde ook vlot de twee doelpunten. Een comfortabel begin voor SF Deinum, iets waar Vefo even mee om moest zien te gaan, ze probeerden dan ook zeker aan te haken en begonnen van afstand mee te scoren. 4-0 werd in feite al even vlot 4-3. Helaas stokte het aan beide kanten, alsof er zand tussen de raderen werd gestrooid. Aan inzet geen gebrek, maar het bekende Troch de Koer zat er even niet in. Het duurde diep in de eerste helft voordat de 5-3 aangetekend werd, wederom van afstand.

Met de kopjes in de rust weer even in de juiste richting, de focus op de afronding met de daarbij behorende, met vertrouwen gegeven, laatste pass, zou het de tweede helft een stuk soepeler moeten kunnen lopen. Het kwartje viel in ieder geval. Het vertrouwen was volledig terug en daardoor was er voor Vefo weinig meer aan de 2e helft. Het gaatje van vier doelpunten was al vlot weer een feit waarna SF Deinum via mooie aanvallen uitliep naar een 20-8 einduitslag. Met deze overwinning in een reeks van vier uit vier mochten we ons deze zaterdag in ieder geval even voor een dag alleen koploper noemen.

Volgende week een mid-zaterdagse wedstrijd in Oude Pekela tegen oude bekende Korwi (en dan gaan we wel een paar jaar terug)