13-18

Scheidsrechter:   Spreen, E
10 december 2016
Korwi 1 - SF Deinum 1

Je maakt wat mee op zo'n zaterdag. Onderweg naar Oude Pekela een druilerig, mistig en bij vlagen een stevige bui tegen de ruiten. We hadden een wedstrijd tegen Korfbal Winschoten, dus dat beloofde wat. Na een korte voorbereiding, kom er eerst maar eens, bleek SF Deinum meteen scherp en voornamelijk scherp in de afronding. Het eerste aanvalsvak met José, Hermine, Ale en Bjorn kon in alle rust naar doelpunten zoeken, die dan ook vielen. Het eerste verdedigingsvak met Martine, Geertje, Auke en Frank wist de 0 vast te houden. Gestaag, maar vooral met goed korfbal, liep SF Deinum uit naar een 1-9 tussenstand. Korwi wist, althans dat vermoeden heb ik, dat 't op deze manier in ieder geval een beroerde middag zou worden. Het zou over een andere boeg moeten, zo rond de klok van half 1.

En van een andere boeg werd het. Opportunistisch, een tikkeltje alles of niets, maar vooral het jezelf meer in de wedstrijd laten tonen, op wat voor manier dan ook. Het was nog zo lekker rustig tot de 1-9. Uiteraard was het vanaf dat moment geen wedstrijd, maar 't dreigde het wel te worden. Stukje bij beetje krabbelde Korwi wat terug. SF Deinum niet in de problemen, maar blijf maar eens rustig, blijf er maar eens boven te staan, in plaats van in de wedstrijd gezogen te worden. Rust en kalmte kon ons in ieder geval redden, helaas mochten we al een pijngeval bijschrijven, sterkte Bjorn! Het zegt ook wel weer genoeg dat hij gewoon doorbikkelde tot het einde van de wedstrijd. Bij rust stond het 5-10 in voordeel van SF Deinum.

SF Deinum moest rustig blijven, stevige aanvallen opzetten en vooral blijven scoren. Bij Korwi was het wel duidelijk, die moest de nieuw ingeslagen weg vooral blijven bewandelen om ook maar iets van hoop te hebben op een punt. De rust in het spel bleek de overhand te hebben. SF Deinum liep uiteindelijk uit naar een 10-17 tussenstand, waarna de teller uiteindelijk op 13-18 bleef steken.

Op karakter, maar vooral steeds meer groeiend in het eigen spel en daarmee is de 10 uit 5 inmiddels een feit. Volgende week in eigen huis mogen we SDO uit Schoonoord ontvangen, we gaan er weer een leuk potje van maken.