11-12-2016
2 - 0

Zondag 11 december 2016, Deinum
SF Deinum – Langweer

De laatste wedstrijd voor de winterstop was een belangrijke. Als Deinum won, zou het weer aansluiting krijgen tot de subtop. Zou het team verliezen, dan werd het gat wel erg groot. De tegenstander was Langweer. Een club die een plek boven Deinum stond en het de bovenste teams soms erg lastig maakte. Na twee uitwedstrijden te hebben gespeeld, mocht Deinum weer eens op eigen veld spelen, waar tot nu toe alle competitiewedstijden werden gewonnen. Hoewel Langweer een plekje hoger stond, was de thuisploeg van plan de punten in eigen dorp te houden.
Na een lunch verzorgd door het duo Feddema – mama Kuiphof, vertrok het team van het oude complex naar het nieuwe. Eenmaal omgekleed begon het team aan een scherpe warming up, iets wat normaal nog wel eens slapjes ging. De pupil van de week Dain Visser nam de aftrap en speelde de 11 van Langweer uit alsof het pionnen waren en scoorde een goal waar de coach enigszins jaloers op was. De Deinumer boys speelden de eerste helft met wind tegen, een factor die zeker zou meespelen in de wedstrijd. De jongens hadden dan ook erg veel moeite om goed op te bouwen. Langweer stond erg aanvallend gepositioneerd tijdens de uittrappen van Jacob. Hoewel Tjeerd en Tarek wel kopduels wonnen waren bijna alle tweede ballen voor Langweer. Dit resulteerde in twee lange afstandsschoten van Langweer die een meter overvlogen. Toch stond het verdedigend goed bij Deinum en kregen de ploeg zeker ook kansen. De grootste van de eerste helft was voor Tarek. 1 op 1 kreeg hij van de zijkant de bal aangespeeld. Jammer genoeg had Tarek zijn vizier op zijn zachtst gezegd nog niet op scherp staan, want de bal ging toch wel een stukje over. Beide partijen kregen nog een paar kansen, Langweer een paar meer, maar beide teams gingen zonder goals de kleedkamer in. Rust.

In de kleedkamer vond het team dat ze niet echt tot voetballen toe kwamen en niet echt lekker in de wedstrijd zaten. Durk en Frans overtuigden de jongens ervan dat de wind daar de voornaamste reden toe was en het helemaal niet zo slecht ging. Ze hadden er wel vertrouwen in dat hun jongens nog wel zouden scoren. Elroy werd gewisseld voor Patrick om nog wat extra mogelijkheden te creëren.

De tweede helft ging weer van start en Deinum kreeg meer grip op de wedstrijd nu het met de wind meespeelde. Hoewel Langweer bij lange na niet uit de wedstrijd was, was het nu Deinum dat de toon zette. Na 60 minuten kwam de bal via Alan die als back op was gekomen bij Allard. Vanaf een paar meter buiten de 16 kon hij vrij uithalen en de bal, gedragen door de wind, verdween over de achterlijn. 1 – 0. Het spel ging hierna op en neer. Langweer probeerde de gelijkmaker te maken en besloot een extra man naar voren te schuiven. Alan werd gewisseld voor Anne voor wat frisse kracht. Ook bij Langweer werden twee jonge jongens ingevoerd om nog wat te bewerkstelligen. Deinum bleef het team dat het spel bepaalde maar Langweer kreeg een erg grote kans. Een schot van de zijkant werd gekeerd door Jacob maar bleef liggen in het strafschopgebied. Jelmer kreeg met een soepele beweging nog net zijn grote teen tegen de bal en het gevaar was geweken. 10 minuten voor rust mocht opa Tarek van zijn rust genieten en werd vervangen door Albert Douwe. De net ingevallen Appie kreeg gelijk een erg grote kans maar de bal werd vanuit een lastige hoek net voorlangs geschoten. Deinum bleef de druk opvoeren en in de 85e minuut was daar dan eindelijk die bevrijdende tweede goal. Jacob trapte een terugspeelbal zo ver uit als hij kon. De bal werd verkeerd in geschat door de laatste man en viel achter de verdediging. Tjeerd greep zijn kans en liet de keeper kansloos. 2 – 0. Veel gebeurde er niet meer na de goal en na 90 minuten floot de scheids af.

Coach en trainer waren blij omdat ze een team dat veel voor elkaar over had, met strijd hadden zien spelen. De jongens mogen nu genieten van hun winterslaap, zodat ze er de tweede seizoenshelft weer kunnen staan. Hierbij alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar toegewenst.