30-10

Scheidsrechter:   Hansma, T.D.
21 januari 2017
SF Deinum 1 - Moedig Voorwaarts 1

Het was weer een mooi dagje in de Roelingahal te Schatzenburg. Leuke wedstrijden om te zien, maar vooral leuk om mee te maken. We mochten met SF Deinum 1 het slotakkoord geven en dat wilden we dan ook maar al te graag doen. Destijds in Dwingeloo was het een raar potje korfbal geweest. Kansen te over, maar de teller bleef hangen op een magere 5-11 overwinning. We waren gebrand op een andere uitslag. We wisten van Moedig Voorwaarts dat ze vorige week hun eerste overwinning hadden behaald. Zaak dus om scherp te beginnen, voornamelijk in de afronding en dat 60 minuten lang vol te houden. Een eerste overwinning smaakt altijd naar meer.

In de aanval begonnen José, Hermine, Bjorn en Frank. In de verdediging begonnen Geertje, Martine, Appie en Auke. Hoewel het de eerste minuten nog even aftasten was bij beide ploegen, getuige de 1-2 tussenstand tijdens de eerste minuten, begon daarna de diesel te lopen bij SF Deinum. Schoten vielen, doorloopballen vielen, doelpunten uit mooie combinaties, scherp spel, lange passes. MV 1 wist in ieder geval niet waar het zoeken moest. Via 6-4 liep SF Deinum uit naar een 15-6 ruststand. Het plezier straalde er vanaf en dat is natuurlijk al gauw het geval bij een dergelijke tussenstand. We waren in ieder geval tevreden met het verloop van de eerste helft, maar wilden gewoon weer vanaf 0-0 beginnen. De puntjes op de i hoefden niet eens zozeer, scoren, dat moesten we.

Hoewel het altijd de vraag is hoe beide ploegen de kleedkamers uitkomen, hoe vaak heeft een wedstrijd niet twee gezichten, neem alleen al de vorige ontmoeting tegen MV1, SF Deinum ging door waar het mee geëindigd was. Via strafworpen, afstandschoten en doorloopballen stond het binnen 10 minuten op 25-6. We weigerden ook maar een moment om te verslappen. Bij elk doelpunt moest er een schep boven op. De score liep verder op en met nog 8 minuten stond er een klinkende 30-8 tussenstand op het scorebord. De 30 die ook in TDK-tijden nauwelijks tot niet werd aangetikt, we hadden het dan toch maar even geflikt. Mooi moment om de A1 minuten te gunnen, terwijl Ale tussendoor al binnen de lijnen gekomen was. Tjitze Tjalf en de debuterende Hester en Swen mochten nog even minuten pakken en meegenieten. De einduitslag werd uiteindelijk bepaald op een heldere 30-10 overwinning voor SF Deinum.

Volgende week mogen we wederom thuis, dit keer tegen KIA uit Koekange.