SF Deinum 1
Blauwhuis 1
05-02-2017
7 - 2

Nadat de eerste wedstrijd tegen AVV was afgelast, speelde SF Deinum zijn eerste wedstrijd tegen Blauwhuis. De uitwedstrijd werd nipt gewonnen van het stugge Blauwhuis met 1-2. Het team was in de competitie nog ongeslagen op het eigen kunstgrasveld en de voorspelling was dat het vandaag makkelijker zou moeten gaan. Toch moest deze tegenstander zeker niet onderschat worden.

Na de gebruikelijke soep en broodjes tijdens een thuiswedstrijd in de “oude” kantine vertrokken de spelers naar het nieuwe complex. Met al een paar oefenwedstrijden in de benen waren ze volledig klaar voor de clash. Pupil van de week Leon Kuijpens wist na twee reddingen toch een doelpunt te maken en de wedstrijd ging van start. Deinum begon gelijk goed aan de wedstrijd en maakte dan ook snel een goal. Allard liep in de 16 meter van Blauwhuis tegen een block van een van de spelers van Blauwhuis en Deinum kreeg een penalty. Patrick schoot deze zonder moeite in de linker hoek en de knoop was doorgehakt, 1-0. Een kwartiertje later schoot Tjeerd na een mooie steekpass met links de bal in de korte hoek en er kon weer gejuicht worden, 2-0. Na het doelpunt viel de wedstrijd een beetje stil. Deinum begon wat laconiek en slap te voetballen. Aan de andere kant creëerde Blauwhuis ook amper kansen.

In de rust werd er door Frans en Durk op gewezen dat er wel weer wat meer pit in het spel mocht komen. Er werd besloten de eerste 10 minuten druk te gaan zetten op de defensie van Blauwhuis, in de hoop fouten te forceren.

De jongens van Deinum begonnen de eerste 10 minuten inderdaad druk te zetten op de defensie, maar het lukte nog niet een goal te forceren. In de 57e minuut was het dan toch raak. Na een mooie voorzet van Patrick, kopte Tjeerd de bal geplaatst in de lange hoek, 3-0. 5 minuten later kreeg Deinum een vrije trap. Deze werd door een speler van Blauwhuis met de arm tegengehouden en de thuisploeg kreeg een 2e penalty. Deze werd op dezelfde manier door Patrick in de linkerhoek geschoten 4-0. Na 20 minuten in de 2e helft werden Tarek en Allard gewisseld en vervangen door Albert Douwe en Anne. In de 71e minuut kreeg Deinum weer een penalty! De bal werd via een hand van een van de spelers van Blauwhuis over de achterlijn getikt en Patrick mocht weer aanleggen. Zou hij dit keer de bal in de rechterhoek leggen? Nee. Hij schoot hem gewoon weer in de linkerhoek en de keeper had opnieuw het mentale spelletje verloren, 5-0. Niet veel later was het dan eindelijk de beurt aan Blauwhuis om een doelpunt te maken. Hoewel keeper Jacob gehinderd leek te worden, werd er verder gespeeld en werd de bal van dichtbij in het goal geschoten, 5-1. Een minuut later was het weer Patrick die scoorde. Een bal die tussen een voorzet en schot leek te zitten plofte zo in de lange hoek. Bedoeld of niet, het was een prachtig doelpunt, 6-1. Vlak voor tijd wist Blauwhuis voor de 2e keer het net te vinden, 6-2. Het meest bijzondere doelpunt werd gemaakt door een speler van Deinum. Dario van Zutphen, reserve keeper van het eerste team, werd 10 minuten voor het eind al gewisseld voor Tjeerd. Na een loeihard schot van Patrick op de kruising, viel de bal voor de voeten van Dario die geen moment twijfelde en met dat gouden linkerbeen de bal langs de keeper schoot, 7-2.

Al met al een goede overwinning met weinig negatieve kanten. Op het kunstgras spelen de jonge jongens (bijna) altijd een uitstekende wedstrijd. De wedstijden tegen de teams uit de top van de competitie zullen dan ook mooie wedstrijden worden.