Blue Boys 1
SF Deinum 1
19-02-2017
3 - 1

Vorige week werd er verloren tegen de nummer drie op de ranglijst. Dit keer mocht SF Deinum het opnemen tegen de nummer twee, Blue Boys. De thuiswedstrijd ging de eerste seizoenshelft verloren met 0-2, maar had ook zo 2-0 kunnen zijn. Als het team van Deinum het niveau haalt van die wedstrijd en om weet te gaan met haar kansen zou het nog wel eens een spannende middag kunnen worden.

Toen de spelers en coaching staff aankwamen op het complex van Blue Boys, bleek het veld waarop ze moesten spelen niet super te zijn. Het was maar de vraag of ze hier op dezelfde manier konden voetballen als thuis op het vlakke kunstgrasveld. Voordat de spelers begonnen aan de wedstrijd werden ze eerst verzocht op een rij te gaan staan en vervolgens langs het andere team te lopen om handen te schudden. Wie had gedacht dat de 5e klasse ooit op de Champions League zou lijken.
Na het fluitsignaal begonnen beide ploegen een beetje aftastend aan de wedstrijd. Niet alleen Deinum had moeite om op het veld te voetballen, maar zelfs de thuisploeg leek de bal niet altijd onder controle te hebben. Deinum bleef de eerste helft zoeken naar de juiste vorm, maar creëerde de eerste helft geen noemenswaardige doelpoging. Blue Boys had daar tegenover wel een paar gevaarlijke aanvallen ,vooral tegen het einde van de eerste helft. Een strakke vrije trap die langs de muur van Deinum werd geschoten werd knap uit de lage hoek gepakt door Jacob. Blue Boys kregen nog een paar kansen maar gelukkig mochten de jongens met 0-0 de rust in.

Het kwam er op neer dat er meer beleving in de ploeg moest komen. Frans en Durk snapten beide wel dat het lastig voetballen was, vooral tegen de nummer twee van de competitie. De bakjes thee werden opgedronken en de jongens waren klaar voor de tweede helft.

Hoewel de beleving er nog niet helemaal was, begonnen de Deinumers wel beter te voetballen. Dit resulteerde ook in een kans ongeveer vijf minuten na rust. Na een mooie aanval werd Allard gevonden, die de bal van 20 meter op de lat schoot. Jammer genoeg is het bijna een ongeschreven regel in het voetbal, maar als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het. Dit gebeurde nu ook. Na een onderschepte pass op het middenveld was het team van Deinum nog niet goed omgeschakeld. De spits kwam voor Jacob en liet deze kansloos, 1-0. Om wat verse kracht in het team te krijgen werd Bram er uitgehaald voor Alan. Deinum bleef proberen een doelpunt te maken, maar weer viel deze aan de andere kant. Uit een soortgelijke situatie als de vorige was Jacob weer kansloos, 2-0. Na de 2-0 ging er een knop om in het team van Deinum. Als eerste wapenfeit schoot Albert Douwe, die mee was geslopen naar voren, een afgeslagen bal op de paal. Tjeerd werd er afgehaald voor gelegenheidsspits Laurens om wat meer power voorin te krijgen. Niet veel later werd Anne er afgehaald voor Dario. De tijd begon te dringen en Frans besloot de boel om te gooien. Albert Douwe werd de derde spits, Jelmer schoof een linie naar voren toe en Allard kwam op de laatste man te spelen. De bedoeling was om achterin zoveel mogelijk 1 op 1 te spelen om voorin een overtalsituatie te krijgen. Hoewel hier natuurlijk veel risico bij kwam kijken, was het een poging waard. Hieruit ontstonden ook een aantal groten kansen. Op een mooie pass van Dario stuitte Tarek net op een verdediger die hem belette een gevaarlijk schot op het doel te schieten. Blue Boys kreeg via counters ook een aantal kansen maar Jacob stond in de goal zijn mannetje. Een paar minuten voor het einde viel de aansluitingstreffer dan. Uit een geweldige corner van Dario haalde Tarek in een keer verwoestend uit en schoot de bal langs de keeper, de 2-1 was een feit. Deinum bleef komen en er begon toch paniek te ontstaan bij Blue Boys. De allergrootste kans was voor Albert Douwe. Zo’n beetje op de doellijn van Blue Boys gepositioneerd probeerde hij een voorzet in de goal te krijgen. Hoewel de bal er bijna in lag, was er geen doellijn technologie nodig om te concluderen dat de bal niet volledig over de doellijn was. En net als in de eerste helft, als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het. Na een miscommunicatie tussen Jacob en Wybren onderschepte de spits van Blue Boys de bal. Hij liep om Jacob heen en wist zonder problemen het net te vinden, 3-1. Deinum wist dat het nu toch echt gedaan was en niet veel later floot de scheids voor het einde van de wedstijd.

Natuurlijk is het vervelend als je zo dichtbij bent om nog een puntje mee naar huis te slepen, maar er zijn toch positieve aspecten uit de wedstrijd te halen. Vooral de laatste 20 minuten van de wedstrijd was er een beleving in het elftal die er niet vaak was. Laten we hopen dat de jongens deze beleving mee kunnen nemen naar de volgende wedstrijd.