19-20

Scheidsrechter:   Smit, K
4 maart 2016
SDO 1 - SF Deinum 1

Het mooie van die zondagcompetitie is, dat je nog eens wat ziet van de wereld. We hebben deze zaalcompetitie zowat heel Zuid-Drenthe wel van dichtbij gezien. Jachtige sneeuwbuien, diepe mist en deze reis naar Schoonoord ging gepaard met zonnige momenten. Eenmaal de Haak op en er bij Schoonoord weer vanaf, kind kan de was doen. Wat nou TomTom, gaat prima zonder. En zo reden we rond kwart over 3 uit Deinum en waren we iets van kwart over 4 op de plek van bestemming. Geen wedstrijd voor ons, dus alle tijd om even het juiste tenue bij elkaar te scharrelen, wat in te schieten. Al met al een bijzonder rustige voorbereiding, maar dan wel een met de volle focus op de wedstrijd.

Van de wedstrijd van vorige keer, wisten we nog dat het een leuk potje was in eigen huis. Twee ploegen die wilden korfballen, twee ploegen die strijd op het toneel wisten te brengen, waarbij het kwartje precies op het juiste moment voor SF Deinum aan de juiste kant viel met goede doelpunten. De taak voor ons om dat uiteraard weer te doen, al zouden we het dan niet zo spannend willen maken. De wens is de vader van de gedachte. Hoe dan ook, nadat beide ploegen zich hadden voorgesteld aan het publiek, kwamen de volgende spelers in actie voor SF Deinum. In de aanval begonnen Geertje, Hermine, Bjorn en Frank. In de verdediging waren dat Aafke, Martine, Appie en Auke.

Het werd in ieder geval een spannende eerste helft. Hadden we vorige keer het kwartje, nu was het voornamelijk stuivertje wisselen. Met SDO de kansen voornamelijk rondom de korf, bij SF Deinum was dat meer all round. Beide ploegen hielden elkaar in ieder geval in evenwicht. Het spel was bij vlagen goed, uiteraard waren er ook de nodige fouten, was er ruimte voor wat fysiek spel. Puntje bij paaltje, SF Deinum ging met een 12-13 voorsprong de kleedkamers in voor de rust.

De laatste 10 minuten moesten worden doorgezet, het goede gevoel voor een plezierige afloop was er in ieder geval. De 2e helft was al net zo spannend als de eerste. Beide ploegen legden een leuke pot op de mat, vooral voor de neutrale toeschouwer. Toch kreeg SF Deinum wat meer de grip in de wedstrijd. Zeker het laatste kwartier en dan daar de eerste vijf minuten weer van. Daarna ging even het licht uit. Een kleine blessure van Hermine (sterkte!) gooide even roet in het eten. Ze kon verder en we moesten het als ploeg zien uit te spelen op 17-20. Het 2e aanvalsvak van de dag deed dit dan ook met verve, uiterst volwassen verstreken de minuten. In de laatste minuut verzilverde SDO nog wel een strafworp voor de 19-20, maar dat was dan ook voor de statistieken. De punten konden weer in de tas terug naar Deinum.

Komende zaterdag in eigen hal de laatste zaalwedstrijden van het seizoen. Kom allen kijken en moedig onze teams aan! Het belooft weer een mooi potje korfbal te worden tegen Roreko.