SF Deinum 1
05-03-2017
3 - 5

Zondag 6 maart 2017, Terschelling    AVV – SF Deinum

Na een lekker weekje vrij moest het eerste elftal van Deinum weer aan de bak. Er stond een lange reis voor de boeg; namelijk het mooie eiland Terschelling. De thuiswedstrijd werd “gemakkelijk” met 7-2 gewonnen, maar op het eiland zelf is het nog maar de vraag of de punten mee kunnen worden genomen naar het vaste land.

Tijdens de tocht naar het eiland begon er een soort schoolreisje gevoel te ontstaan. Frans en Durk probeerden de jongens bij de les te houden en de concentratie zo hoog mogelijk te houden. Omdat de selectie elke week leek te krimpen, gingen trainer en leider zo ruimdenkend mogelijk te werk en probeerden de posities zo goed mogelijk in de vullen. In de korte bespreking vooraf werd besloten om de eerste 15 minuten zo veel mogelijk druk te zetten.

Om half 2 was het tijd om af te trappen. De eerste paar minuten bleek dat niet alleen Deinum had besloten om druk te zetten, maar AVV het zelfde strijdplan had. Hierdoor stonden de spelers vaak erg dicht op elkaar en werd er soms een beetje een claustrofobisch gevoel gecreëerd. Het veld was ook niet ideaal om druk op te zetten. Menig speler gleed nog wel eens uit wat ervoor zorgde dat het voetbal er niet altijd even verzorgd uitzag. Beide teams hadden moeite om tot een 100% kans te komen. Toch werd na zo’n 20 minuten de ban gebroken. Na een mooie individuele actie van Fin schoot hij van 20 meter de bal diagonaal in de lange hoek en liet de keeper kansloos, 0-1 Beide teams bleven kleine kansen krijgen, maar weer was het Deinum dat wist te scoren. Een verre uittrap van Jacob werd verkeerd ingeschat door de laatste man van AVV. Tjeerd was attent en passeerde de goalie met een mooie boogbal, 0-2. AVV kreeg nog een paar kansen maar Jacob was goed bij de les en wist alle ballen de keren. De stand bleef gelijk en Deinum ging met een voorsprong de kleedkamer in.

Hoewel het voetbal niet oogstrelend was, zat er wel strijd in de ploeg en Frans en Durk snapten dat dit veld iets minder makkelijk bespeelbaar was dan het kunstgrasveld thuis. Alan werd er afgehaald voor Elroy die na een vakantieperiode weer was aangesloten bij zijn sportcollega’s.

De trouwe supporters van Deinum hadden niet veel tijd om zich te positioneren achter het hekwerk, want na een paar minuten wist Tarek uit een verdedigende fout te scoren, 0-3. Hoewel dit natuurlijk een flinke stoot was voor AVV liet de thuisploeg het hier niet bij liggen. Het team verdiende een vrije trap vlak bij de 16 meter van Deinum. Bram was in een actie hiervoor geblesseerd geraakt en werd naar de kant gehaald voor Albert Douwe. Hij stond er nog geen minuut in en AVV scoorde. De vrije trap werd keihard in de kruising gestreept en Jacob kon niets anders doen dan blijven staan en kijken, 1-3. Deinum wilde zo snel mogelijk de voorsprong weer vergroten en dat lukte ook. Na ongeveer 20 minuten spelen in de tweede helft was het Fin die weer begon aan een solo actie. Als een skiër die van de piste af slalomt, drong hij door tot in de 16 meter van AVV. Hier werd hij uit balans gebracht door een speler van AVV en verdiende hierdoor een penalty. Tarek was degene die plaats nam achter de bal en schoot de bal er hard en gericht in, 1-4. Een paar minuten later kreeg ook AVV een penalty. De spits kwam in een aanraking met Wybren en ging slim naar de grond. Hoewel Jacob naar de goeie hoek ging, vloog de bal net naast hem de goal in, 2-4. De goals volgden elkaar de tweede helft snel op, want nadat AVV eerder al een bal uit een vrije trap wist te scoren, deed Fin hetzelfde. De bal lag ongeveer op dezelfde plek als de benutte vrije trap van AVV. Fin besloot te bal te krullen in de lange hoek. Met een mooi effect ging de bal langs de muur en verdween in de lange hoek, 2-5. 10 minuten voor het einde wist de spits van AVV het net nog te vinden. De goal had wat weg van buitenspel, maar werd goedgekeurd, 3-5. Na de goal mocht Dario nog een paar minuten maken en werd erin gezet voor Allard. AVV begon nog wat aan te dringen, maar wist geen grote kans meer te creëren. De scheids vloot af en de spelers van beide teams schudden elkaars handen en verlieten het veld.

Menig team laat de punten nog wel eens op het eiland liggen, maar Deinum wist de punten mee naar huis te nemen. Het team toonde strijd en passie en kon op de langzame boot terug naar huis genieten van een biertje met de overwinning in het achterhoofd.