18-17

Scheidsrechter:   Veen, G H van der
11 maart 2017
SF Deinum 1 - Roreko 1

Wat een dag en vooral de manier waarop het zaalseizoen kon worden afgesloten. De Roelingahal werd er feestelijk voor aangekleed. Het beloofde in ieder geval een speciale dag te worden. Helaas moesten de B1 en het 2e het zonder tegenstander stellen. Voor SF Deinum 2 sowieso een smetje omdat ze na donderdag hun kampioenschap hadden veilig gesteld, er nog wel even een mooi potje van hadden willen maken voor eigen publiek. Ook SF Deinum D1 wist het kampioenschap binnen te slepen, een mooie prestatie en vooral ook in zo'n spannende wedstrijd. Die zal ze nog lang heugen en anders ons wel.

En dan is er niks mooiers om het laatste akkoord van het zaalseizoen te mogen geven in een topper in de 4e klasse. Het ongeslagen Roreko kwam op bezoek, met SF Deinum 1 er maar twee punten achter, twee korfballende ploegen, een volle tribune, de spanning, maar vooral het plezier, waren de ingrediƫnten voor deze wedstrijd. Destijds in De Wijk, leek Roreko haar beste wedstrijd te spelen, het speelde fris en fruitig en kwam makkelijk tot scoren. Dat moesten we dan deze laatste zaterdag maar zien te voorkomen. Strak en open voor verdedigen en de kansen dan maar zo nodig in het achterveld toelaten. Het zou op timing en lef aankomen.

Voor deze wedstrijd stapten de volgende spelers binnen de lijnen. In de aanval Hermine, Sjoukje, Bjorn en Frank. In de verdediging Geertje, Martine, Auke en Appie. Het aftasten van de tegenstander was niet nodig, het ging meteen volle bak. Beide ploegen wilden niet voor elkaar onder te doen en het was ook zeker zaak om als eerste ploeg de spanning van de wedstrijd van zich af te spelen. Het scherpe voor verdedigen werkte en ook met lange ballen werd Roreko onder druk gezet. Uiteraard stonden we zelf ook onder druk, al bleven we er zelf mooi rustig onder. Het spel golfde in ieder geval op en neer, zo ook in het scoreverloop bleef het stuivertje wisselen. Veel meer dan een doelpunt of twee is het verschil niet geweest. Het toegestroomde publiek kreeg in ieder geval een mooie eerste helft te zien. Roreko bleek daarin net aan de goede kant van de score te staan, 9-10.

Bij blijven, eigen tempo bepalen en op zoek naar de juiste kansen. Zo wat van die steekwoorden tijdens de rust. SF Deinum 1 had in ieder geval nog wel wat in het vat. Roreko moest er voor strijden en het was maar de vraag of ze dat in deze zondagscompetitie nog wel hadden meegemaakt. We hadden ze al met al precies waar we ze hebben wilden, uit hun comfortzone. Dit moesten we dan ook zeker zien door te zetten. De doelpunten bleken iets duurder de 2e helft, de spanning werd er daardoor zeker niet minder om. Ook het stuivertje wisselen was nog niet van de lucht. Met rust, kalmte en overzicht werd er gezocht naar doelpunten en vaak ook gevonden. Dat was bij Roreko gaandeweg de 2e helft wat minder. Terwijl Ale nog binnen de lijnen kwam, werd niet later het gaatje van 3 doelpunten bereikt voor SF Deinum. De laatste 5 minuten werd er nog naarstig gezorgd naar doelpunten. Ballen die net uit de korf stuiterden, veel passie en strijd. Roreko wist nog wel wat terug te krabbelen van de 18-15 achterstand. Na het laatste fluitsignaal bleek de zeer plezierige 18-17 op het scorebord staan.

En met deze uitslag is het nog steeds niet bekend wie er officieel kampioen is geworden. Hoe dan ook, deze wedstrijd pakken ze ons in ieder geval niet meer af en zal ons in ieder geval nog wel een lange tijd blijven heugen. Het zijn in ieder geval de wedstrijden waar je het voor doet.