SF Deinum 1
Tijnje 1
26-03-2017
2 - 0

De trouwe lezers onder ons zullen hebben opgemerkt dat er vorige week geen verslag was over de uitwedstrijd tegen Langezwaag. Dit omdat ik die week vrij weinig tijd had en de wedstrijd eigenlijk niet verslagwaardig was. Om het even kort samen te vatten: Er werd slap gevoetbald wat uiteindelijk resulteerde in een brilstand.

In de voorbereiding naar de wedstrijd tegen Tijnje was de vorige wedstrijd zo goed als vergeten en lag de focus honderd procent op de belangrijke thuiswedstrijd tegen één van de concurrenten. Zoals gebruikelijk werd er weer gezamenlijk soep en broodjes gegeten om de teamspirit hoog te houden. De catering werd dit keer verzorgd door Wybren en Jelmer van Erkelens. Na de soep en broodjes verorberd te hebben, luisterde het team aandachtig naar Frans en Durk, die dit keer een scherpere warming-up wilden zien.

Voordat de wedstrijd begon, was het de taak aan pupil van de week Jens van Hofwegen om 11 man te passeren om vervolgens de bal in het doel te werken. Voor menig professioneel speler is dit niet weggelegd, maar Jens bezat de kwaliteit wel om de bal achter de keeper te krijgen. Hierna was het de beurt aan de jongens van SF Deinum om te laten zien dat ook zij konden scoren tegen Tijnje. De wedstrijd begon wat chaotisch bij de thuisploeg. De eerste 10 minuten was het niet duidelijk hoe het moest staan en dit zorgde voor een aantal gevaarlijke kansen voor Tijnje. Gelukkig kreeg Jelmer er een keer een poot tussen en had Jacob een paar goede saves. Hoewel de druk in het begin bij Tijnje wegkwam, was het Deinum dat scoorde. Na 10 minuten kwam Pjotr de 16 meter binnen gedribbeld waarin Tarek zich een eindje verderop aanbood. Drie verdedigers kozen ervoor om Tarek te dekken waardoor Pjotr zijn kans schoon zag. Hij schoot de bal in de korte hoek en met een beetje hulp van de keeper van Tijnje, belandde de bal over de achterlijn, 1-0. Na de goal was de wedstrijd meer in evenwicht en had ook Deinum meer gevaarlijke doorbraken. Zo’n 10 minuten na de goal van Pjotr kwam er nog een doelpunt bij voor de Deinumers. In de kleine ruimte wist Allard de bal voor te geven. De bal belandde tussen twee verdedigers in, waar Tarek stond te wachten. Deze wist met een mooie volley de keeper voor de tweede keer te verschalken, 2-0. Beide ploegen kregen hierna nog kansen ,maar het was Deinum dat met een 2-0 voorsprong de rust in ging.

Hoewel de voorsprong prettig was, gaven Frans en Durk aan dat de kopjes erbij moesten blijven, omdat Tijnje nog lang niet uit de wedstrijd was. Na een fotosessie in de kleedkamer, betraden beide teams weer het veld.

De tweede helft begonnen de jongens echt te voetballen. Met goed positiespel wisten ze het Tijnje soms aardig lastig te maken. Dit resulteerde in een aantal kansen, maar er ontstond nog geen onmisbare kans. Voor Pjotr was het na een kwartier in de eerste helft jammer genoeg einde wedstrijd. Uit voorzorg werd de licht geblesseerde jongeling gewisseld voor zijn broer Fin. Normaal is Fin natuurlijk terug te vinden in de basis, maar door een blessure kreeg hij de laatste tijd rust. Omdat de wedstrijd niet heel fysiek was, mocht hij nu nog een halfuurtje een balletje trappen. Niet veel later was de beurt aan Tarek om het veld te verlaten. Hij werd vervangen door Dario, die zijn voeten ook nog even van zich mocht laten spreken. Na de wissels kreeg Deinum nog twee ontzettend grote kansen. De eerste was na een prachtige crosspass van Ruurd. Deze belandde achter alle verdedigers op het hoofd van Allard, die de bal een meter naast kopte. De grootste kans was voor Elroy. Na zijn directe tegenstander te slim zijn af geweest, kwam Elroy oog in oog met de keeper. Deze passeerde hij, maar de bal ging via de paal het goal uit. Circa 10 minuten voor tijd werd Allard gewisseld voor Albert Douwe. Veel gebeurde er niet meer in de laatste minuten waarna de scheidsrechter affloot.

De wedstrijd is uiteindelijk verdiend gewonnen door de jonge ploeg uit Deinum. Met mooi spel in voornamelijk de tweede helft, bleven de drie punten terecht in eigen dorp. Laten we hopen dat de zon blijft schijnen, want blijkbaar zijn de jongens mooi weer voetballers.