15-04-2017
8-3

2 april 2017, Leeuwarden

De spelers en coachingstaf van SF Deinum vertrokken na een korte bespreking voor hun kortste rit van het seizoen. Eenmaal aangekomen bij de Leeuwarder club bleek dat het veld in slechte staat was. De grasmat was dor en bijna elke bal stuiterde over het veld als een stuiterbal. Door de warme temperatuur en de felle zon werd het voetbal er ook niet makkelijker op. Toch moesten de jongens hun beste beentje voorzetten om tijdens de uitwedstrijd drie punten te halen.

Nadat de spelerspassen gecontroleerd waren, was het moment gekomen voor de scheidsrechter om het startsignaal te geven. De wedstrijd begon onstuimig. Het was voor Deinum bijna onmogelijk om met korte combinaties een overtalsituatie te creëren. Het was voornamelijk Flamingo dat de eerste helft de meeste druk naar voren zetten, maar de ploeg kreeg geen honderd procent kans. Die kans kwam er na zo’n tien minuten wel voor Tarek. Een terugspeelbal ging onder de voet van de keeper van Flamingo door en Tarek was er als de kippen bij om de 0-1 op het scorebord te zetten. Het spel van beide ploegen bleef gelijk, maar wat het meeste opviel gedurende de eerste helft, was het aantal keren dat de grensrechter van de thuisploeg zijn vlag in de lucht had. Het leek erop alsof hij voor een plekje ging in het Guinness Book of Records. Ondanks de situatie kwamen er grote kansen voor Alan en Tjeerd. Tjeerd wist oog in oog met de keeper de bal niet in het goal te krijgen en Alan, die de bal op een voorzet van Tarek in de goal kopte, werd afgefloten wegens buitenspel. Voor Jacob was er nog even een spannend momentje in de eerste helft. Een bal die een makkelijke prooi leek te zijn, kreeg onderweg een rare stuit mee, waardoor Jacob met een uiterste krachtinspanning de bal nog voor de doellijn wist te houden. Bij de 0-2 werd er weer eens gevlagd voor buitenspel, maar dit keer liet de scheidsrechter door spelen. Allard kwam vanaf de linkerkant op en had een vrije doortocht naar het doel van de tegenstander. Hij gunde de goal aan Tarek die in een betere positie stond en hij maakte zijn tweede van de wedstrijd. Beide ploegen hadden hierna weinig grote kansen en Deinum ging met een voorsprong van twee doelpunten verschil de rust in.

In de rust werd Tarek, die wel wat beters te doen had op zondagmiddag, eraf gehaald voor Elroy. Frans en Durk snapten dat het moeilijk voetballen was op het veld en bleven er op duiden dat er geen onnodig risico moest worden genomen.

In de tweede helft leek Deinum de wedstrijd meer onder controle te hebben. Jacob hoefde alleen een enkele cornerbal uit de lucht te vissen , maar had verder geen onmogelijk werk om te verrichten. Ook Deinum had moeite om kansen te creëren in de tweede helft en de wedstrijd leek een beetje dood te bloeden. Voor wat meer pit voorin werd Alan gewisseld voor Albert Douwe. Dit resulteerde toch in een aantal kansen. Elroy kwam na een goeie loopactie 1 op 1 met de keeper maar schoot, misschien onder invloed van het veld, de bal naast het goal. Ook Albert Douwe kreeg nog een kans om een doelpuntje mee te pikken. Hij wist op een strakke voorzet zijn voet tegen de bal te krijgen, maar jammer genoeg belandde de volley net naast de paal. De licht geblesseerde Fin werd uit voorzorg een kwartiertje voor het einde gewisseld voor Dario. Sommige spelers van Flamingo begonnen er doorheen te zitten, maar door de kleine selectie hadden zij geen wisselspelers. Eén van de spelers van de thuisploeg kon echt niet meer verder, waardoor Flamingo de wedstrijd met tien man moest uitspelen. De spelers van Deinum verlangden naar het eindsignaal en ook Flamingo begon aan de scheids te vragen of hij af wilde fluiten. Niet veel later besloot te scheids dit ook te doen en floot af voor het einde van de wedstrijd.

Voor de derde achtereenvolgende wedstrijd weet SF Deinum de nul te houden. Hoewel het voetbal deze wedstrijd niet erg mooi was om naar te kijken, werden er weinig kansen weggegeven en stond de ploeg zijn mannetje. Laten we hopen dat het team in de thuiswedstrijd tegen Wispolia er weer voor kan zorgen geen tegendoelpunten te krijgen en om weer drie punten te pakken.