Voetbal - Workum JO13-2G - SF Deinum JO13-1

08-04-2017
0 - 4

Workum JO13-2 – S.F. Deinum JO13-1
8 april 2017, 09.30 uur

Op zaterdag 8 april 2017 stond de 3e wedstrijd van het najaarseizoen op het programma tegen Workum. Om 08.15 uur vertrokken we vanaf ons nieuwe complex. Het was druilerig weer en aan de slaperige koppies te zien, was het voor alle spelers nog veel te vroeg.

Slecht weer en een vroege wedstrijd, het zijn niet bepaald de ingredienten waar onze spelers van houden. Het was ook al weer een aantal weken geleden dat we onze laatste wedstrijd speelden en de leiders waren benieuwd hoe de jongens er voor stonden. Waren ze het goede spel van voor de winterstop nog niet verleerd.

In de kleedkamer was het stiller dan normaal. Strakke koppies. Concentratie. Er werd goed geluisterd naar de leiders tijdens de bespreking. En de warming up gaf de leiders alvast een goed gevoel. Deze jongens waren tot op het bot gemotiveerd om de punten mee terug te nemen naar Deinum.

Onder leiding van een jonge maar zeer correct fluitende scheidsrechter lieten de jongens van S.F. Deinum zien waar ze zo goed in zijn, waarin ze allemaal zo zijn gegroeid dit jaar: prachtig combinatiespel. De bal ging van voet naar voet. Strakke passes, driehoekjes, individuele acties, prachtige goals. Je mag het gerust Tikki Takka voetbal noemen.

Met een 0-3 voorsprong gingen we thee drinken. En ook in de rust bleven de mannen rustig. Nog steeds die concentratie. Wederom werd er goed geluisterd. De leiders konden niet anders dan erg tevreden zijn over het gespeelde spel. Want ondanks dat Workum een goed en taai ploegje is, bleken wij in de eerste helft gewoon een maatje te groot.

De tweede helft ging door zoals we waren geeindigd, met goed voetbal en al gauw stond de 0-4 op het scorebord. In plaats van dat Workum zich gewonnen gaf, rechten zij hun rug en gingen zij er vol voor om onze keeper te passeren. Hierdoor volgde een voor ons wat rommelige fase in de wedstrijd. De ballen werden gewoon naar voren getrapt en het mooie voetbal verdween een beetje. Het zijn ook net professionals: Gewoon de overwinning in de tas en zodra het spannend wordt, de bal de tribune in. 0-4 was dan ook de eindstand en de overwinning was geheel terecht.

Na 3 wedstrijden staan we op 7 punten. MKV’29 staat al op 12 punten maar hebben ook 2 wedstrijden meer gespeeld. Volgende week spelen we tegen MKV’29 en een overwinning zou ons een eind op weg helpen naar het doel dat de jongens zelf hebben gesteld: Het kampioenschap!