SF Deinum 1
Wispolia 1
09-04-2017
3 - 0

Na nu al drie weken op rij geen tegendoelpunt te hebben geïncasseerd, mocht SF Deinum het op nemen tegen Wispolia. De ploeg uit Terwispel wist nog geen wedstrijd te winnen en ook in hun thuiswedstrijd tegen de Deinumers werd er verloren. Er werd dan ook niks minder dan een overwinning verwacht van de thuisploeg, die, hoewel het voetbal niet altijd oogstrelend was, goeie zaken deed in de derde periode.

De kippensoep, gemaakt door familie Kroes en de broodjes, verzorgd door de wederhelft van Ruurd, smaakten naar behoren. De bespreking werd kort gehouden door Frans en Durk. Deze wedstrijd moest gewoon overtuigend gewonnen worden en in de eerste helft moesten er eigenlijk al een aantal doelpunten gescoord moeten zijn.

Pupil van de week Wybe Kalma liet zien dat hij naast keepen ook nog eens ontzettend goed kon voetballen. De spelers van Wispolia konden niks anders doen dan toekijken terwijl Wybe de bal in het doel schoot. Vanaf het eerste fluitsignaal was het Deinum dat de toon zette in de wedstrijd. In de eerste vijf minuten was er al sprake van een kansenregen voor het doel van de uitploeg. Tjeerd was uiteindelijk de speler die de eerste goal op zijn naam mocht zetten. Op een strakke lage voorzet stond hij op het juiste plekje en hoefde bij de tweede paal alleen nog maar zijn voet tegen de bal te zetten, 1-0. Er bleef druk gezet worden en kansen bleven volgen. Bram mocht dit keer weer eens een doelpuntje meepakken. Hij had maar een kort moment nodig om de bal snoeihard vanaf randje zestien in de lange hoek te schieten. De keeper hoorde de bal alleen maar voorbij komen en het stond 2-0. Hoewel de kansen bleven komen werd er niet zuinig genoeg mee omgegaan en bleef de teller de eerste helft op twee staan. Wispolia kreeg amper de gelegenheid om tot een succesvolle kans te komen en Jacob hoefde dan ook maar één echte redding te verrichten in de eerste 45 minuten.

In de rust werden Allard en Dario er ingebracht voor Elroy en Ruurd, die nu lekker rustig van het mooie weer konden genieten.

Het spelbeeld bleef in de tweede helft hetzelfde als in de eerst helft. Deinum was de ploeg die meer doelpunten wilde maken, maar ging nog steeds niet altijd goed om met de kansen die het creëerde. Er kwamen in de beginminuten kansen voor Deinum, maar een echte grote kans kreeg de ploeg nog niet. Tjeerd werd er na een kwartiertje afgehaald voor Alan, die op zijn verjaardag ook nog even met de bal mocht spelen. Na een halfuur gespeeld te hebben in de tweede helft, was het eindelijk weer eens raak voor de thuisploeg. Een prachtige actie van Pjotr werd beloond door onze bejaarde circusartiest Opa, die de perfect afgemeten voorzet op acrobatische wijze raakte en de doelman daarmee simpel verschalkte, de 3-0 was een feit.. Op dit moment was de wedstrijd zo goed als gespeeld, maar de jongens van Deinum wilden eigenlijk nog een paar doelpunten aan de teller toevoegen. Allard kwam vlak voor tijd nog erg dichtbij, maar liet een honderd procent kans liggen. Hij schoot de bal op een perfect genomen corner van Dario als een raket over de goal heen en kan misschien beter overwegen om bij NASA te gaan werken. Dario was sowieso goed op dreef. Met een weergaloze Messiaanse steekbal zette hij Fin alleen voor de keeper. Helaas verzaakte hij ook om te scoren.

Jacob hoefde de tweede helft nog minder te doen dan in de eerste helft. Hij zal na het weekend niet veel spierpijn hebben. Na 90 minuten vond de scheids het ook wel mooi geweest en floot af.

Hoewel er met dikkere cijfers gewonnen had kunnen worden, is de thuisploeg geen enkel moment in gevaar geweest. De ploeg lijkt verdedigend ook steeds sterker te staan, want dit is inmiddels de vierde wedstrijd op rij zonder tegengoal. Volgende week kunnen de jongens lekker genieten van een vrij paasweekend en moeten alle andere ploegen behalve Sint Jacob het uitvechten. Laten we hopen dat de resultaten gunstig zijn voor de jonge ploeg.