Scheidsrechter:   Schuitema, H.
22 april 2017
It Fean/Boelenslaan 1 - SF Deinum 1

Zo maar een inhaalwedstrijdje op een doordeweekse zaterdagmiddag. Terwijl het weigert lente te worden, een paar graadjes warmer zou al mooi zijn, mocht SF Deinum haar kunsten weer vertonen, dit maar in Surhuisterveen. SF Deinum begon gehavend, er werd nog getracht nieuwe aanwinsten toe te voegen aan het spelers bestand. Het had allemaal zo mooi mogen zijn, uiteindelijk moesten we roeien met de riemen die we hadden.

Het toneel bleek, gras, een voorzichtig graadje of 9, stevige wind en zo nu en dan wat hagel en ander gedruppel. We mochten het er mee doen tegen de koploper. In de aanval begonnen Aafke, Geertje, Bjorn en Frank. In de verdediging, Henny, Martine, TT en Appie. It Fean bleek al vlot beter om te gaan met de omstandigheden, kwam net als in de eerste wedstrijd vlot op voorsprong om het vervolgens ook niet meer uit handen te geven. Kwam SF Deinum vorige keer pas in de 2e helft echt op stoom, nu moest dat gewoon wat eerder gebeuren. En op de 7-2 tussenstand gebeurde dat ook. De marge werd in mijn beleving weer 2, waarna It Fean tamelijk eenvoudig uitliep naar een 17-6 ruststand.

Zaak voor de 2e helft om in ieder geval het plezier in het spelletje te houden en er nog wat van proberen te maken. Terwijl José en Ricardo binnen de lijnen waren gekomen, bleken er na 20 minuten slechts 9 doelpunten te zijn gevallen (6-3 en daarmee als tussenstand 23-9). Het goot inmiddels hagelstenen, werd het veld waar mogelijk omgeploegd en werden voor het slot nog een paar doelpunten toegevoegd aan het totaal. De teller bleef voor It Fean uiteindelijk steken op 29-11.

Iedereen heel gebleven en daar ging 't uiteindelijk om. Volgende week hebben we een vrij weekend, dat 't kwik daarna maar eens de 18 graden aan mag tikken.