21-13

Scheidsrechter:   Wiegersma, J.N.
27 mei 2017
SF Deinum 1 - Spannum 1

Het korfbalveld in Deinum lag er weer aangenaam bij zo tegen het einde van de meimaand. Na eerst al de B1 van wel heel dichtbij het kampioenschap zien binnen halen, mochten we zelf ook nog even aan de bak. Zonovergoten, een aangenaam briesje, ach, het had allemaal zoveel minder gekund. De voorbereiding was er weer één uit duizenden. Het had allemaal volle bak gekund, gekozen werd voor een gedegen voorbereiding, precies warm genoeg om de wedstrijd te kunnen aanvangen. Hoe dan ook, we hadden er zin in. Toch altijd wel weer speciaal zo'n laatste wedstrijd.

En zo begonnen wederom in de aanval de vertrouwde gezichten. Pytsje, Geertje, Bjorn en Frank. In de verdediging waren dat Aafke, Martine, Appie en Auke. Spannum was onze vertrouwde tegenstander. Beide ploegen leken er zin in te hebben en gingen volle bak de wedstrijd in. Vele kansen die voor de verandering ook werden omgezet in doelpunten. Het mooie was ook nog dat beide ploegen het publiek ook nog eens een bonus op de zon wilden geven.

Daar het in het begin van de wedstrijd echt nog alle kanten op kon, ook in de score, bleek na de eerste waterpauze de scherpte er bij Spannum toch wat van af. Of hoe je het ook wilt noemen natuurlijk, SF Deinum scoorde in ieder geval meer en sloeg een gaatje. Helaas konden we het niet meer live meevolgen, daar het scorebord te wensen over liet. Het gaatje was een 3 of 5 en in mijn beleving gingen we dan ook rusten met een 10-5 voorsprong.

De kleedkamers in voor een overheerlijk warm bakje thee. We waren bezig de 2e helft van vorige week door te zetten in deze wedstrijd. We waren zowaar al over de 9 doelpunten van de laatste weken heen. Dit moesten we dan ook maar doorzetten. En dit gebeurde dan ook. De doelpunten vielen als rijpe appelen. Hermine was in de eerste 10 minuten binnen de lijnen gekomen en wist zo ook haar doelpuntjes mee te pakken. Spannum kon geen vuist maken en geloofde het dan verder ook wel. Mooi voor ons in ieder geval, zodat we ook Bjorn een mooi uiteinde konden geven. Vlak voor tijd kreeg hij dan ook zijn publiekswissel na vele vele jaren als aanvoerder in het 1e van TDK. Bedankt Bjorn! Tjitze Tjalf verving hem voor die laatste minuten.

Ik geloof dat de teller uiteindelijk bleef steken op een 21-12. Een mooie overwinning om een mooi eerste seizoen voor SF Deinum 1 mee af te sluiten.

Ik heb er van genoten in ieder geval, tot na de zomerstop!