Korfbal: SF Deinum 1 - H.K.C. Oosterkwartier

16-9

Scheidsrechter:   Ende, T. op 't
9 september 2017
SF Deinum 1 - H.K.C. Oosterkwartier

We komen zo langzamerhand alweer op het punt van voor de zomervakantie, ritme. Een mooi ritme ook, niks mooiers dan tijdens mooi weer een balletje te mogen gooien. Met het onstuimige weer van deze week was het wel even zoeken naar de juiste momenten, maar wat dat betreft was zaterdag geen enkel probleem. Bij vlagen zelfs zonnig weer. We konden onze tegenstander uit Haarlem, Oosterkwartier in ieder geval een aangenaam vertoeven voorschotelen. Dat we zelf de punten liever thuis wilden houden spreekt voor zich.

SF Deinum liet dat vanaf het eerste moment ook merken. Met Aafke, Hermine, Auke en Appie in de aanval werd al vlot gezocht naar doelpunten en gevonden ook. Geertje, José, Haaye en Frank probeerden de eigen mand zo lang mogelijk schoon te houden. Het was deze eerste helft niet bijster lastig om grip op de wedstrijd te krijgen. We moesten scoren, zoveel was wel duidelijk. En als Oosterkwartier in 't zadel gehesen moest worden, dan moesten ze dat zelf maar doen. Gestaag liep SF Deinum ook uit, zij het dat de uitspelende ploeg zo nu en dan een helpende hand werd toegestoken. Bij rust was er echter niet heel veel aan de hand. Een comfortabele 9-4 ruststand stond op het scorebord. En op deze manier in de 2e helft moest de 20 toch wel een mogelijkheid kunnen zijn.

Onder het mom, niet de kaas van het brood willen laten eten, kwamen beide ploegen voortvarend uit de startblokken de 2e helft. Passie en strijd was er zeker, het kwam het korfbalbeeld helaas niet altijd ten goede. Oosterkwartier kwam er echter wel dichterbij mee. Ondertussen waren Hester en Sjouke ook binnen de lijnen gekomen en voor het laatste gedeelte van de 2e helft kwam ook Richard nog binnen de lijnen. Na jaren als TDK'er, waren dit zijn eerste meters in ons blauwe tenue. Mooi voor het verhaal, meteen bij het eerste balcontact was het raak. Uiteindelijk liep na de opleving bij Oosterkwartier, SF Deinum gewoon weer uit naar een keurige 16-9 overwinning. 4 uit 2, we zijn wel eens minder begonnen.

Volgende week de wedstrijd over de Afsluitdijk tegen WWSV uit Wijdewormer.