12-11

Scheidsrechter:   Vries, J. de
16 september 2017
WWSV 1 - SF Deinum 1

Was het vorig jaar nog zuid Drenthe, deze competitie mogen we over de Afsluitdijk. In mijn beleving voor het eerst in competitieverband. Omennabij rond de klok van 1, half 2 vertrokken we richting het westen. Al op de afsluitdijk werden we geteisterd door hevige buien, die de hele week al goed haar best hadden gedaan boven Nederland. Dat beloofde nog wat. Bij aankomst in Neck, omgeving Purmerend - Wijdewormer bleken de wolken wel over te vliegen, maar was het gewoon droog en dat met een aangenaam temperatuurtje. Het grasveld lag er groen, maar sompig bij. Het zou een wonder zijn, mocht het aan het eind van de wedstrijd er nog groen bij liggen.

Bijzaken uiteraard, het ging om de wedstrijd, maar waar te beginnen. Eerst maar de opstelling. In de aanval begonnen Geertje, Aafke, Sjouke en Haaye. In de verdediging begonnen Hester, José, Appie en Frank. Daar beide ploegen elkaar voor het eerst tegen kwamen, was het uiteraard een aftasten. Maar dat beide ploegen de gehele verdere wedstrijd geen grip op wat voor spel dan ook konden krijgen, lag aan verscheidene factoren. Een van de grootste daarvan bleek een oud TDK-fenomeen. Het om zeep helpen van 100% kansen of zachter gezegd, wat er ook geprobeerd werd, ballen rollen eerder uit de korf, dan er in. Een magere 6-5 ruststand was ook het gevolg. In de eerste helft waren al een paar wisselingen van de wacht. Hermine en Auke waren nog binnen de lijnen gekomen, waarna in de 2e helft nog eens gewisseld werd.

Dat het anders moest, eerst maar eens beginnend bij de basis van het spelletje, de 2e helft. Zoveel was wel duidelijk. Scherpte in de afronding en niet doen wat vooraf gemeld werd, dan heb je geen tegenstander nodig. Dan maak je het jezelf gewoon onnodig lastig. Maar het spelbeeld veranderde niet. Beide ploegen hadden geen grip op de wedstrijd en daarom wel de complimenten naar WWSV, ze wisten op vaak wonderlijke wijze de ballen wel door de korf te krijgen, waar het bij SF Deinum een zwoegen bleek. In de laatste minuut werd het nog wel 12-11, maar dat bleek voor SF Deinum dus onnodig, niet genoeg. We staan daarmee wel weer met beide voeten in de klei. Althans, zo leek het, van het groene was in ieder geval weinig meer over. Al met al een koude douche dus, waarna we terug over de Afsluitdijk konden.