15-14

Scheidsrechter:   Brands, B.
23 september 2017
SF Deinum 1 - kv Leeuwarden 1

En zo hoort een derby te zijn. Mooi weer, lading publiek langs de kant, twee ploegen die niet voor elkaar onder willen doen, kansen om het leven, Radio Eenhoorn langs de lijn, er op de juiste momenten staan en noem maar op. Het was al een tijdje geleden dat we tegen kv Leeuwarden waren uitgekomen. Laatste keer was in mijn beleving een oefenwedstrijd. In de tussenstand stond SF Deinum wel iets boven de ploeg uit Leeuwarden, maar na het verlies in Wijdewormer, moest dat vandaag dan maar weer anders. Hoe lastig dat ook mag zijn in een echte derby.

In de aanval begonnen Geertje, Martine, Appie en Auke. In de verdediging José, Hermine, Richard en Frank. De wedstrijd begon zoals een echte derby hoort te beginnen. Rap spel, doelpunten, veel strijd, kortom het laten zien uit welk hout men gesneden was. Toen de stofwolken wat waren verdreven, stond SF Deinum voor, zij het nipt. Dat het een wedstrijd op karakter zou worden, zoveel was al wel duidelijk. Zowel verdedigend communiceren als het afronden bleken de aspecten deze middag. Gaandeweg de eerste helft kwam Leeuwarden steeds meer terug en wist zelfs bij rust 8-9 voor te staan.

Met de puntjes op de i en Tjitze Tjalf binnen de lijnen kon de 2e helft beginnen. De strijd bleef en SF Deinum had weer net zo'n start als begin eerste helft. Van 8-9 werd het al vlot 11-9 waarna Leeuwarden nog eenmaal op gelijke hoogte wist te komen. Het slotakkoord bleek voor SF Deinum. De punten bleven dan ook met 15-14 in Deinum. Een vermakelijk potje korfbal onder stralende weersomstandigheden.

Volgende week mogen we weer afreizen naar Noord Holland, onze hoofdstad. Benieuwd wat dat weer zal opleveren.