28-01-2023
11 - 5

Zaterdag 28 januari 2023
Joure 4 - Deinum 1

En zo, na een uiterst onstuimige januari, kwam Deinum 1 eindelijk terug in rustiger vaarwater. Om er te komen had het nog wel de nodige voeten in de aarde. Een inhaalwedstrijd tegen Harich op donderdag 5 januari, waarna nog een stevig gesprek volgde. Een dubbele planning in de sporthal op de 14e, waardoor de wedstrijd tegen DTG niet door kon gaan. En op de 21e nog een raar potje korfbal tegen Emmeloord, waarbij coach nog scheids werd. Wel een sterke pot korfbal, gezien de 1e helft tegen een sterke ploeg, 6-6, waarna al vrij vlot in de 2e helft de pijp leeg raakte en we Emmeloord uiteindelijk verdiend zagen uitlopen naar de winst. Hoe dan ook, de wedstrijd kon gespeeld worden en daarmee konden we Maaike haar afscheid geven.

Wat volgde was al een meer rustige week, maar wel met veel korfbal. Een goede training op maandag, waar we verbazingwekkend steeds met meer dan 12 ontspannen een balletje kunnen gooien. Dat is wel eens anders geweest in voorgaande jaren, mooi om te zien. Daarna op woensdag voor mezelf nog een pittige midweekse wedstrijd tegen WIK, leuk potje korfbal, daar niet van. Donderdags uiteraard weer een training en dat kon dan mooi in vakken voor zaterdag.

Het liep echter voor deze zaterdag de 28e toch weer lichtelijk anders. Door allerlei omstandigheden werd het uiteindelijk toch nog een dag op haren en snaren. Niettemin een mooie korfbaldag. Coach werd in dit verhaal speler en zo stonden tegen Joure de volgende spelers in het veld In de aanval begonnen Eline, Hester, Fedde & Frank. In de verdediging Anne, Doutsen, Berber & TT. Sterre, Antina en Romijn zouden aan de kant beginnen en gaandeweg de wedstrijd op afspraak zichzelf brengen. De eerste helft verliep verdedidgend prima aan beide kanten en daarmee stond de aanval lichtelijk onder druk. Net wat te weinig rust in de afronding voor een prima extra beloning. Na een sterke eerste helft bleef de teller steken op 3-3. Veel gegeven in een gort droge hal, maar de wil was er om er nog zo'n 2e helft van te maken. Hoe sneu ook, op het moment dat van de scheids gehakt gemaakt wordt door je eigen team, dan doe je als tegenstander toch wat goed.

De 2e helft was helaas het beeld van het gehele seizoen. Wegebbende krachten, net aan de verkeerde kant van de score, wat te gehaast om toch nog proberen aan te haken. Halverwege de 2e helft werd aanvallend toch wat meer getemporiseerd om de bal maar in ieder geval in eigen ploeg te houden. Dit zorgde voor verminderde druk op de verdediging en een gunstiger scoreverloop dan voorgaande wedstrijden. Joure won uiteindelijk op basis van de 2e helft verdiend met een schamele 11-5 overwinning.

Op haren en snaren dus, gauw douchen, softijsje, op naar Deinum, van daar op de fiets naar Leeuwarden, wind mee, dus dat ging prima. Fiets in de fietsenstalling en lekker, maar vooral gezellig gegeten met het team in de Lachende Koe. Daarna weer op de fiets, einde kettingkast en op naar de Grote Keizer voor een paar mooie strikes en spares.

Kortom, lang verhaal kort, het was weer een waar genoegen en een mooie zaterdag voor een ontspannen pot korfbal.