10-7

Zaterdag 22 april 2023
WWC 3 - Deinum 1

En zo op een warme zaterdagmiddag, mochten we zo maar weer een balletje gooien op gewoon gras. Met een mooi ploegje maakten we een kort ritje naar Mantgum. Een echte streekderby, wat vroeger nog echte derby's waren. Op het scherpst van de snede met vaak niet altijd even het beste korfbal.

We hadden er zin in, vooral ook geholpen door het weer, al was het dan wel tegen 't stroperige aan. Het zou vandaag niet vanzelf gaan, maar met deze temperaturen was het in ieder geval prima om in korte broek en tshirt, in de nieuwe rode inschietshirts dit keer, even in beweging te komen. Voor deze wedstrijd begonnen we met Berber, Sterre, TT en Swen in de aanval. In de verdediging waren dat Anne, Doutsen, Eline en Frank. Hester, Janneke en Aafke begonnen het eerste gedeelte aan de kant.

Niks scherpst van de snede, gewoon leuk korfbal. Gretig werd er gezocht naar de doelpunten. En zo golfde het spel dan ook vlot op en neer. Gelijkwaardig en daarmee, wie het gelukkigst in de afronding was, kon de wedstrijd het simpelst naar zich toe trekken. Het laat zich al raden, het bleef de hele wedstrijd gelijk op gaan. Derby waardig. Dan weer achter, dan weer voor. De tijd vlor er in ieder geval behoorlijk van voorbij en ondanks dat de energie er wel uit leek te vloeien, bleef het positief gaan. Halverwege de eerste helft kon Janneke haar eerste minuten in het eerste maken en kon ook Aafke haar zusje aan WWC-zijde behoorlijk beteugelen. Na de 3-5 voorsprong stokte helaas de score. Eigenlijk toch ook wel weer het beeld van het gehele seizoen. Vaak de betere in het spel, maar het niet uit kunnen drukken in de score. Daarentegen werd er met verve verdedigd.

3-5 werd uiteindelijk 6-5 bij rust. Het ging zoals gezegd dan wel gelijk op, maar met de vele doorloopballen, kleine kansen en uitstartballen, waren de betere kansen in ieder geval wel bij ons. Nog even het laatste stukje in de afronding en dan konden we voor de buien uit de punten nog mooi even meenemen naar Dinum. Het bleef de 2e helft echter lange, lange tijd op 6-5 staan. Na de 7-5 halverwege, kwam Deinum ook weer tot scoren. Het had inmiddels al behoorlijk wat energie gekost, maar de rug werd nogmaals gerecht en Deinum bleef doorgaan. Het kon helaas scorend niet meer een vuist maken om het WWC nog lastig te maken. De teller bleef uiteindelijk steken op 10-7. Wederom na goed spel, waarbij prima karakter werd getoond. Helaas haal je met goed karakter en conditie alleen dan niet altijd de punten binnen. Volgende wedstrijd medio mei dan nog maar eens een poging wagen.

Janneke & Aafke bedankt voor 't meespelen!