Joure 3
21-10-2023
9 - 10

Zaterdag 21 oktober 2023

Deinum had wat recht te zetten deze wedstrijd, zoveel was wel duidelijk in het eerste kwartier. Met de wedstrijd in Joure nog in ons achterhoofd, waar het aldaar na het eerste kwartier compleet achter de feiten aanlopen was. Zo was het zaterdag om van kiet af aan er te staan, ons eigen spel te spelen, maar vooral ook om het Joure zo moeilijk mogelijk te maken.

Voordat we aan de wedstrijd konden beginnen, was het nog wel even zaak goed te kunnen puzzelen. Met het voorbij gaan van de jaren, wordt 't lastiger en lastiger om vrijwilligers te vinden, bij welke vereniging of tak van sport ook. En zo bleek het ook op het vlak van de scheidsrechters. Zaterdag was geen andere en gelukkig konden we het in dit geval intern oplossen. Aafke bedankt voor 't fluiten!

Daar we nog 9 spelers overhielden en toch hier en daar nog wel een enkeltje of een pols hadden, konden we Marwin van de A1 oproepen om mee te ballen. Zelf ook een midweekse bal op de vinger gekregen, maar hij zag 't nog wel zitten voor een helft, daar konden we verder mee. En zo, bij het eerste fluitsignaal zetten beide vakken zich als volgt in beweging. In de aanval begonnen Romijn, Eline, Fedde en TT, in de verdediging, Doutsen, Hester, Berber en Swen. Anne en Marwin begonnen eerst aan de kant. Deinum pakte al vlot het initiatief, kwam vanuit de ruimte aan de doelpunten en kon mooi druk houden op het schot van Joure. Door strak voor verdedigen, de alom aanwezige zuiderwind met behoorlijk wat neerslag, bleek dat eerst geen wapen. Deinum kon er van profiteren en pakte dan ook terecht brutaal de leiding. Scoren op de juiste momenten blijkt maar weer van cruciaal als je wat wil in een wedstrijd. Joure herpakte zich gaandeweg de eerste helft en zo ontstond een kraker van een wedstrijd. Dit getuigde al in een 6-5 voorsprong tijdens de rust.

Nog even de laatste scherpte tijdens de thee in de verdediging, eigen ding blijven doen, vooral blijven plaatsen en het overzicht bewaren in zowel aanval als verdediging en dan kon het nog wel eens uitdraaien op een mooie winst voor Deinum. En dit ging ook meer dan prima de 2e helft. Al bleken de doelpunten duur aan beide kanten. uiteindelijk iets te duur bij Deinum, waar in het laatste kwart van de wedstrijd iets te simpel omsprong met de 100% kansen. Joure rook bloed, maar kon niet echt een vuist maken. Dit resulteerde dan ook bijna in een terechte 9-9 uitslag. Ware het niet, dat Joure in de laatste seconden van de wedstrijd nog net de 9-10 wist te scoren.

Wederom een wedstrijd met vele leermomenten, maar ook ervaringen waar we weer verder mee kunnen in de zaal. Dat belooft nog wat!
Marwin bedankt voor 't meespelen en nogmaals Aafke bedankt voor 't fluiten!