Deinum 1
30-09-2023
19 - 12

Zaterdag 29 september 2023

En zo stonden we weer met beide voeten in de klei, bijna letterlijk. Na twee sterke eerste wedstrijden was het moraal hoog en dat wilden we natuurlijk zolang mogelijk zo houden, het liep even anders het eerste kwartier.

Onorthodox laat voor ons doen, in de middag reden we naar Joure, de velden van oudsher naast 't alom aanwezige SC Joure complex. Kortom, even een rustig ontspannen potje ballen mochten we eerst wel uit ons hoofd zetten.

Met kermismuziek op de achtergrond begonnen we aan de voorbereiding en die voorbereiding was nodig om de punten in de tas mee terug te nemen. Grasveld, kortom, daar moesten we eerst even aan wennen, liever voor de wedstrijd dan tijdens, het team moest zogezegd dus voor de wedstrijd al over het dooie punt heen zien te komen. En niet alleen het traditionele gras, ook de bekende tegelwijsheden kwamen weer op tafel. Broodnodig, daar we niet al meteen in de situatie terecht wilden komen, dat de tegenstander ons de kaas van 't brood zou eten. Kortom, volle focus op het voorverdedigen en daarmee binding in het voorveld en aanvallend ons eigen spel zien te spelen en kansen creƫren, daar waar we op ons sterkst zouden zijn.

En toen uiteindelijk het eerste fluitsignaal klonk, liep het eerste kwartier toch even anders dan de gehele voorbereiding. Met Doutsen, Romijn, Hester en TT in de aanval en in de verdediging Sterre, Aafke, Berber en Swen werden alle zeilen bijgezet, echter bleek het team over de gehele linie niet bijster scherp en binding in 't voorveld bleek een uitdaging. Joure, uiteraard wel gewend aan de omstandigheden gaf goed gas, gaf Deinum geen kans en zo keken we binnen 10 minuten al tegen een behoorlijk onoverbrugbare achterstand aan. Met Anne, Eline en Fedde werd al een eerste poging gedaan om het roer om te gooien. Geplande wissels, dat wel, maar het kwam voor verhaal ook wel even goed uit, de wind ging langzaam wat uit de zeilen bij Joure.

12-4 bij rust en met de ranja in de hand werd er maar een 0-0 van gemaakt. Leren van de eerste helft, positieve dingen er uitpakken en er vooral nog een wedstrijd van proberen te maken. En dat ging de 2e helft prima. Beide ploegen waren nu gelijkwaardig en dat toonde zich in een 2-2, 5-4 en zo werd het uiteindelijk 7-8 voor Deinum. Een prima resultaat in de 2e helft, al bleef de teller dan wel steken op een 19-12.

Kortom, leren we weer van en dan kunnen we er weer een leuke wedstrijd van maken tegen Wordt Kwiek komende zaterdag